SON DAKİKA! Okullar tatil edildi: Kar ve fırtına eğitime engel oldu

Son dakika haberine göre o ilçede okullara ara verildi. Yoğun kar ve fırtınanın devam ettiği ilçede eğitimin bir gün yapılamayacağı öğrenildi. İşte kar tatili olan o ilçe…

SON DAKİKA! Okullar tatil edildi: Kar ve fırtına eğitime engel oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından yurdun birçok bölgesinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin altına indi ve hissedilir derecede soğudu. Bazı illerde ise yoğun kar yağışı ve fırtına başladı. Kar yağışı ve fırtına sebebiyle kar tatili haberleri de geliyor. Son dakika haberi Bingöl valiliğinden geldi. Bingöl Valiliği yaptığı açıklamada o ilçede Eğitime bir gün kar tatili verildiğini duyurdu.

BİNGÖL'ÜN YEDİSU İLÇESİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bingöl Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Bingöl'ün Yedisu ilçesinde 7 Aralık Perşembe günü kar ve fırtına nedeniyle Eğitime bir gün süreyle ara verildi. Aynı zamanda ilçede hamile ve engelli kamu kurumu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı bildirildi.

Bingöl'de 21 Kasım tarihinde yaşanan kar yağışı nedeniyle de ilçede 5 ilçede okullar tatil edilmişti. Yedisu ilçesi sonrasında Kiğı Kaymakamlığı da bir açıklama yaparak taşımalı Eğitime bir gün ara verildiğini bildirildi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Kiğı ilçemize bağlı köy okulları ve taşımalı eğitim öğretime 21.11.2023 Salı günü itibari ile 1 (bir) gün ara verilmiştir. İlçemizdeki merkez okullarda eğitim öğretim devam edecektir. Kamuoyuna duyurulur."