AÇIKLANDI! Devlet destekli 1.20 faizli 2 MİLYON TL konut kredisi geri ödemesi ne kadar?

Devlet destekli 1.20 faizli 2 milyon TL konut kredisinin geri ödemesi belli oldu. Peki 2 milyon TL konut kredisi aylık taksit tutarı kaç TL?

AÇIKLANDI! Devlet destekli 1.20 faizli 2 MİLYON TL konut kredisi geri ödemesi ne kadar?

1.20 faizli konut kredisi kampanyası vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Dar ve orta gelirli aileler için başlatılan devlet destekli konut kredisi kampanyasında aylık taksit tutarı ve 2 milyon TL’nin geri ödemesi araştırılıyordu. Nihayet belli oldu. Peki 120 ay ya da 180 ay vadeli 1.20 faizli konut kredisinin geri ödemesi ne kadar kaç TL? 2 milyon TL konut kredisinin aylık taksit tutarı ne kadar?

Devlet destekli “İlk Evim Konut Kredisi” kampanyası ev sahibi olma hayali kuran milyonlarca kişi tarafından merakla bekleniyordu. Beklenen müjdeyi geçtiğimiz günlerde hem Cumhurbaşkanı yardımcısı hem de çevre ve şehircilik bakanı duyurmuştu. Nihayet 2 milyon TL’lik devlet destekli konut kredisine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Peki 2 milyon TL konut kredisi aldığınızda aylık kaç TL taksit ödeyeceksiniz? 1.20 faizli 2 milyon TL konut kredisinin toplam geri ödemesi ne kadar olacak?

DEVLET DESTEKLİ 2 MİLYON TL KONUT KREDİSİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Devlet destekli 1.20 faizli 2 milyon TL’lik konut kredisi duyuruldu. “İlk Evim Konut Kredisi” kampanyasından faydalanmak için aranan şartlar da belli oldu. 180 aya kadar vade seçenekleri ile sunulan İlk Evim Konut Kredisinden daha önce hiç ev almamış olan vatandaşlar sahip olabiliyor. Yani ilk evini alacak kişiler bu projeye başvuru yapabiliyor.

Devlet destekli 2 milyon TL’lik konut kredisinin amacı birçok vatandaşı kira öder gibi ev sahibi yapmak. Özellikle hiç evi olmayan vatandaşlar bu kampanya sayesinde ev sahibi olma fırsatını yakalayacak. Özellikle dar gelirli ve orta gelirli gruba hitap eden yeni konut kredisi kampanyası son derece yoğun ilgi görüyor.

konut-kredisi-1.jpg

1.20 FAİZLİ 2 MİLYON TL KONUT KREDİSİ GERİ ÖDEME HESAPLAMA

Devlet destekli 1.20 faizli 2 milyon TL konut kredisinde 2 türlü taksit seçeneği bulunuyor. Vatandaşlar başvuru yaptıkları pakete göre 120 ay vadeli ya da 180 ay vadeli şekilde konut kredisi alabiliyor. 180 ay vadeli 2 milyon TL konut kredisinin örnek hesaplama tablosu şöyle

Kredi türü: Konut Kredisi

Kredi miktarı: 2.000.000 TL

Vade: 180 ay

Faiz: 1.20

Aylık Taksit: 27.174,45 TL

Toplam Geri Ödeme: 4.891.401,03 TL

DEVLET DESTEKLİ 1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ AVANTAJLARI

Devlet destekli olarak sağlanacak olan İlk Evim Konut Kredisi projesinin birçok avantajı bulunuyor. Özellikleri daha önce hiç ev sahibi olmamış olan vatandaşlar bankalarda faiz oranlarının çok yüksek olduğu bu dönemde düşük faizli konut kredisi kullanma şansına sahip oluyor. Böylece vatandaşların geri ödemesi de azalmış oluyor.

Ayrıca devlet destekli olarak verilen konut kredisinde ödeme planları da esnek oluyor. Bütçenize uygun bir ödeme planı seçerek daha rahat ödeme yapabilirsiniz.

Konut kredisinde uzun vadede vatandaşı rahatlatıyor. 180'e kadar vade seçenekleri sunulduğu için daha rahat aylık ödeme yapmak mümkün oluyor.