En Düşük Emekli Maaşı Alanlara HAFTA SONU SÜRPRİZİ! Asgari Ücret Ayarı İle En Düşük Maaş 17 bin 2 TL Oluyor

10.000 TL olan en düşük emekli maaşı 17.002 TL’ye yükseliyor. En düşük emekli maaşı alan SSK bağ-kur 4C emeklisine hafta sonu sürprizi yolda.

En Düşük Emekli Maaşı Alanlara HAFTA SONU SÜRPRİZİ! Asgari Ücret Ayarı İle En Düşük Maaş 17 bin 2 TL Oluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimlere kısa bir süre kala emekliye sürprizleri peş peşe duyurmaya devam ediyor. Son olarak emekli maaşı alanlar için kamu bankalarının promosyon sürprizini duyuran Cumhurbaşkanı bu hafta sonu da en düşük emekli maaşına zam açıklaması yapmaya hazırlanıyor. Emekliler son günlerde ek zam beklentisi içindeydi. Özellikle en düşük emekli maaşı alan vatandaşlar 10.000 TL maaş ile geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirterek bu duruma bir çözüm bekliyordu. Yaklaşan yerel seçimlerde de AK Parti'nin emekli kesimden ciddi bir oy kaybı yaşadığı gündemde. O sebeple emekliye ilave zam beklentileri daha da artmış durumda. Özellikle en düşük emekli maaşına ek zam için düğmeye basıldı. SGK müşaviri Dilek ETE en düşük emekli maaşı için asgari ücret ayarı müjdesini verdi.

en-dusuk-emekli-maasi-zammi-1.jpg

EMEKLİ MAAŞLARI VATANDAŞA YETMİYOR

Emekli maaşı zammı Ocak 2024 itibarıyla belirlenmişti. Kök maaşlara %49.25 oranında zam yapılırken en düşük emekli maaşı ise 10.000 TL olmuştu. Ancak emekliler 10.000 TL'lik maaşla geçim sıkıntısı yaşıyor. Türkiye'deki ekonomik durum ve enflasyon ortada. Bu sebeple de emekli vatandaşlar açlık sınırının altında bir maaşla bir ayı geçirmeye çalışıyor. Uzun süreden beri emeklilerin bu yönde tepkisi ve ilave zam talepleri bulunuyordu. Özellikle en düşük emekli maaşına ek zam yapılması seçim öncesinde en çok istenenler arasındaydı. Ve Nihayet en düşük emekli maaşı zammı için müjdeli duyuru geldi.

en-dusuk-emekli-maasi-zammi-3.jpg

EMEKLİYE HAFTA SONU ZAM SÜRPRİZİ VAR

SGK müşaviri Dilek Ete en düşük emekli maaşı zammı ile ilgili müjdeyi duyurdu. Yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri öncesinde hükümetin bir hamle yapması gerektiğini savunan Ete, bunun da en düşük emekli maaşı olacağını dile getirdi.

en-dusuk-emekli-maasi-zammi-4.jpg

EMEKLİ MAAŞLARI ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENECEK Mİ?

Son dönemlerde yapılan anket sonuçlarında da AK Parti'nin emekli seçmenden %40'a yakın bir oy kaybı yaşadığı konuşuluyordu. SGK müşaviri Dilek Ete açıklamasında emeklinin maaş zammı nedeniyle hükümete tepkili olduğunu belirtti. Bu sebeple de yeni zam haberinin Yolda olduğunu söyleyen SGK uzmanı, en düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesinin yani 17 bin 2 TL olmasının söz konusu olabileceğini dile getirdi.

en-dusuk-emekli-maasi-zammi-4.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Sosyal Güvenlik uzmanları ve gazetecilerden gelen bu açıklamalarla birlikte emeklinin ilave zam umutları da arttı. Gazeteci Fatih Portakal’da benzer bir açıklama yapmış ve Hafta sonunu işaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hafta sonu programı kapsamında emeklilere yeni müjdeyi duyurması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dün de emeklilere bir müjde gelmiş ve kamu bankalarının verdiği promosyon ücretlerinin arttırıldığını duyurmuştu. Emekliler şimdi hafta sonunda gelecek sürpriz açıklamaya kilitlenmiş durumda. En düşük emekli maaşına ilave zaman açıklamasının son dakika olarak duyurulacağı düşünülüyor.