Hepsi KURUŞU KURUŞUNA değişiyor! Maaşlara rekor zam belli oldu

Maaş zammı son dakika. Hepsi güncelleniyor, Temmuz ayında yüzde 20 artışla yükseliyor. Yeni zamlı maaşlar kuruşu kuruşuna belli oldu.

Hepsi KURUŞU KURUŞUNA değişiyor! Maaşlara rekor zam belli oldu

Son dakika haberi... Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan piyasa beklenti anketine göre Temmuz ayında memur maaşlarına yüzde 20 oranında zam yapılması bekleniyor. Bu zamla birlikte aynı zamanda sosyal yardım ödemeleri de değişecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan ve milyonlarca vatandaşın faydalandığı sosyal yardımlar Her 6 ayda bir memur maaş katsayısı oranında güncelleniyor. Yine Temmuz ayında da güncelleme yapılacak. Peki temmuzda maaşlara yüzde 20 zam gelirse sosyal yardımlar ne kadar olacak? Yeni zamlı maaşları kuruşa kuruşuna hesaplandı. Evde bakım maaşı, 65 yaş maaşı, engelli maaşı ve SED ödemesi güncel miktarı ve zamlı miktarı haberimizde…

SOSYAL YARDIMLAR NASIL BELİRLENİYOR?

Sosyal yardım ödemelerine yapılacak zamlar memur maaş katsayısı üzerinden hesaplanıyor. Her 6 ayda bir memur maaşlarına yapılan artışla birlikte milyonlarca vatandaşın faydalandığı sosyal yardım ödemeleri de güncelleniyor. Son olarak Ocak ayında sosyal yardımlara yüzde 49.25 oranında zam yapılmıştır. Şimdi temmuz zammı için geri sayım başlarken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan enflasyon verileri doğrultusunda yeni hesaplama yapıldı.

hepsi-kurusu-kurusuna-degisiyor-maaslara-rekor-zam-belli-oldu-1.jpg

TEMMUZ AYINDA SOSYAL YARDIMLARNE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında gerçekleşecek memur maaş katsayısındaki artış, Türkiye'deki çeşitli sosyal destek programlarının ödeme miktarlarını da etkileyerek, özellikle enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde vatandaşların alım gücünü desteklemeyi amaçlıyor.

65 Yaş Aylığı:

Mevcut: 3.504,84 TL

Yüzde 20.02 Zamlı: 4.206,51 TL

Bu artış, 65 yaş ve üzeri sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar için önemli bir maddi destek sağlayacak.

Evde Bakım Desteği:

Mevcut: 7.608,71 TL

Yüzde 20.02 Zamlı: 9.131,97 TL

Evde bakıma muhtaç bireyleri olan aileler için bu artış, bakım hizmetlerini daha rahat bir şekilde sürdürebilmelerine olanak tanıyacak.

Engelli Aylığı:

40-69 Arası Engelli Aylığı:

Mevcut: 2.797,80 TL

Yüzde 20.02 Zamlı: 3.357,92 TL

%70 ve Üstü Engelli Aylığı:

Mevcut: 4.196,70 TL

Yüzde 20.02 Zamlı: 5.036,88 TL

Engelli vatandaşlar için sağlanan bu mali destek, onların günlük yaşam kalitesini artıracak.

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED):

Çocuklar için değişen miktarlar:

Okul Öncesi: 3.614,13 TL'den 4.337,68 TL'ye

İlköğretim: 5.421,20 TL'den 6.506,52 TL'ye

Ortaöğretim: 5.782,62 TL'den 6.940,30 TL'ye

Yükseköğrenim: 6.505,44 TL'den 7.807,83 TL'ye

Eğitim gören çocukların ailelerine sağlanan bu destekler, eğitim masraflarını karşılamada büyük bir yardım olacak.

hepsi-kurusu-kurusuna-degisiyor-maaslara-rekor-zam-belli-oldu-2.jpg

SOSYAL YARDIM ALMA ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her ay düzenli olarak milyonlarca vatandaşa sosyal yardım ödemesi yapıyor. Bu ödemeler arasında öne çıkanlar ise evde bakım maaşı, engelli maaşı, 65 yaş maaşı ve SED ödemesi oluyor. Ödemelerden yararlanmak için aranan başvuru şartları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden ilan ediliyor. Ancak tüm yardımlarda ortak bir şartı var. O da hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması. Yani muhtaçlık sınırının altında yaşıyor olmak Sosyal Yardım almak için önemli kriterlerden biri. Sosyal yardım kalemine göre özel şartları öğrenmek istiyorsanız Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ve ismi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.