PTT'den kimlikle 7608 TL verilecek! O kişilere piyango vurdu

PTT'den o kişilere piyango gibi ödeme müjdesi geldi. Kimlikle 7.608 TL ödeme 15 Mayıs'ta başlıyor.

PTT'den kimlikle 7608 TL verilecek! O kişilere piyango vurdu

Aile Bakanlığı Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere PTT üzerinden ödeme yapmaya Mayıs ayında da devam ediyor. Yeni duyuru bugün itibariyle yapıldı. 15 Mayıs'ta T.C kimlik kartı ile PTT'ye gidenlere 7.608 TL'lik nakit destek ödemesi verilecek. Yeni destek ödemesine ilişkin detaylar belli oldu.

Devlet destekleri Mayıs ayında da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı organizasyonunda devam ediyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi birçok vatandaş bakanlığa başvuru yaparak düzenli nakit destek ödemesi alabiliyor. Aile Bakanlığı'nın sağladığı birçok sosyal yardım programı var Ancak özellikle dikkat çekenler ise evde bakım maaşı ödemeleri oluyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan başkasının bakımına muhtaç olan kişilere bakan yakınlarına evde bakım parası yardımı her ay veriliyor. Bu ayda 15 Mayıs'ta başlayacak olan evde bakım yardımı için detaylar belli oldu.

EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMELERİ 15 MAYIS’TA BAŞLAYACAK

Mayıs 2024 evde bakım maaşı ödeme tarihleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklandı. Evde bakım maaşı ödemeleri T.C kimlik numarası son hanesine göre 15 Mayıs'ta başlıyor. PTT ve IBAN’dan yapılacak olan ödemeler için bakanlık detaylı bir açıklama yayınladı. Yüz binlerce ailenin faydalandığı evde bakım maaşı ödemeleri başvuru esnasında IBAN numarası belirtenlere Ziraat Bankası hesap numaraları üzerinden belirtmeyenlere ise PTT üzerinden verilecek. 15 Mayıs'ta başlayacak olan ödemeler 31 Mayıs'ta sona erecek.

EVDE BAKIM MAAŞI 2024 MİKTARI NE KADAR OLDU?

Aile Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardım ödemeleri Her 6 ayda bir memur maaş katsayısı oranında değişiyor. Ocak 2024 itibarıyla yapılan zamla yılın ilk 6 aylık döneminde ödenecek evde bakım maaşı miktarı 7608 TL olarak belirlendi. Yani mayıs ayı itibariyle hesaplara yatacak miktar 7608 TL oldu. Evde bakım maaşı Temmuz ayında bir kez daha güncellenecek. Şu an için kesin zam oranları belli olmadı ancak memur maaşlarına enflasyon farkı ve Toplu sözleşme zammı ile birlikte toplamda %20'den fazla bir artış bekleniyor. Bu durumda da yılın ikinci 6 aylık dönemi için yeni evde bakım maaşının 9.000 TL'ye yükseleceği tahmin ediliyor.