Alan bazlı fındık destek ödemeleri başlıyor! Fındık üreticisine MÜJDE: Saat verildi

Binlerce fındık üreticisinin beklediği haberle ilgili araştırmalar da yoğunlaşmıştı. Alan bazlı fındık destek ödemeleri için gözler Tarım ve Orman Bakanlığı’na çevrilirken ödemelerin başlayacağı tarih ile ilgili detaylar merak ediliyor.

Alan bazlı fındık destek ödemeleri başlıyor! Fındık üreticisine MÜJDE: Saat verildi

Alan bazlı destek ödemelerinin başlayacağı tarih arama motorlarında yer almaya devam ediyor. Her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından fındık üreticisine destek ödemesi gerçekleştirilmektedir. Bu ödeme ‘yer parası’ olarak da bilinirken bu yıl destek ödemelerinin ne zaman, hangi gün, saat kaçta yatacağı merak ediliyor. Peki, 2024 Alan bazlı fındık destek ödemeleri ne zaman yatacak? Alan bazlı fındık destek ödemesi ne zaman başlar? Yer parası ne zaman yatacak 2024? Tarih açıklandı, saat verildi. İşte detaylar…

FINDIK ÜRETİCİSİNE ALAN BAZLI DESTEK

Fındık üreticisine yapılan alan bazlı destek ödemesi bir diğer ismiyle yer parası olarak da bilinmektedir. Bu ödeme her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından fındık üreticisine yönelik gerçekleştirilmektedir. Bu destek ödemesinde hesaplama ise üretim yapılan alana göre belirlenmektedir. Buna göre çiftçiler, üretim yapacakları alanı Çiftçi Kayıt Sistemi vasıtasıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’na bildirir ve yapılacak olan alan bazlı destek ödemesi bu şekilde belirlenir.

alan-bazli-findik-destek-odemeleri-basliyor-findik-ureticisine-mujde-saat-verildi.jpg

DESTEK ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

Alan bazlı fındık destek ödemeleri başlıyor. 2024 yılı alan bazlı fındık destek ödemelerinin başlayacağı tarih, destek ödemesinin yapılacağı gün ve saat fındık üreticileri tarafından merakla araştırılıyordu. Beklenen haber geldi ve Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelindeki çiftçilere yönelik olarak alan bazlı destek ödemelerinin 10 Mayıs 2024 Cuma saat 18.00’den itibaren başlayacağını duyurdu. Alan bazlı destek ödemeleri bugün başlıyor. Saat 18.00’den itibaren başlayacak olan ödemeler için hesaplarınızı kontrol etmeyi unutmayın. Destek ödemeleri çiftçilerin Ziraat Bankası hesaplarına yapılacaktır.

alan-bazli-findik-destek-odemeleri-basliyor-findik-ureticisine-mujde-saat-verildi-001.jpg

VERİLECEK DESTEKLEME ÖDEMELERİ VE TARİHLERİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilere yönelik yapılan destekleme ödemeleri ile ilgili bilgi verdi ve toplamda 944 milyon 907 bin lira tarımsal destekleme ödemesi yapılacağını aktardı. Verilecek destekleme ödemeleri ile ilgili detaylar ise şu şekilde;

- Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği

- Süt Analizi Desteği

- Düve Alım Desteği

- Hayvan Gen Kaynakları Desteği

- Sertifikalı Tohum Üretim Desteği

alan-bazli-findik-destek-odemeleri-basliyor-findik-ureticisine-mujde-saat-verildi.jpeg