PTT'den Hanelere Kıyak Geldi! 7608 TL Devlet Desteği Yatıyor

PTT’den hane başına 7.608 TL ödeme yapılacak. Sabah saatlerinde açıklandı, başvurular e-devlet'ten yapılacak.

PTT'den Hanelere Kıyak Geldi! 7608 TL Devlet Desteği Yatıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelir ve ihtiyaç sahibi aileler için ödemelerini PTT aracılığıyla yapmaya devam ediyor. 2024 yılının başında sosyal yardım ödemelerinde ciddi Bir artış olmuştu. Memur maaş katsayı da oranında her yıl 2 defa artan toprağa yardımlara yüzde 49.25 oranında zam geldi. Aile Bakanlığı tarafından verilen en önemli yardımlardan biri olan evde bakım maaşı da yükseldi. Hak sahipleri artık zamlı ödemelerini almaya başlarken aynı zamanda ödeme tarihlerini de yakından takip ediyor. Peki evde bakım maaşı Mart 2024 ödemeleri başladı motoru işaretle evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Mart ayı evde bakım maaşı ödemeleri ile ilgili bakanlıktan önemli bir açıklama var. T.C kimlik kartı ile PTT'ye gidenler ödemelerini hemen alabilecek.

MART 2024 EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMELERİ BAŞLADI MI?

Mart ayının ikinci yarısının gelmesi ile birlikte sosyal yardım alanlar da ödeme takvimini araştırmaya başladı. Her ay milyonlarca kişi devlet tarafından sağlanan sosyal yardım ve destek ödemelerini alıyor. Mart ayı ödeme takvimi ile aile Bakanlığı tarafından açıklandı. Evde bakım maaşı ödemeleri 15 Mart tarih. İtibariyle başladı 31 Mart'a kadar sürecek. Ödemeler bakanlık tarafından açıklanan takvim doğrultusunda hesaplara yapıyor. E-devlet aracılığıyla hangi ilde hangi gün ödeme yapılacağını takip edebilirsiniz.

2024 EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ TL OLDU?

Evde bakım maaşı zammı yılbaşında yapılmıştı. Sosyal yardım ödemeleri memur maaş kat sayısı oranında her yıl 2 defa artıyor. 2024 yılında da sosyal yardım ödemelerine yüzde 49.25 zam geldi. Daha önce 50098 TL olarak ödemeli evde bakım maaşı bu zamla beraber 7.608 TL'ye yükseldi. Şubat ve Mart ayında zamlı ödemeler hesaplara geçiyor.

EVDE BAKIM MAAŞI ALMA ŞARTLARI NELER?

Evde bakım maaşı almak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenmiş şartları taşımak gerekiyor. Aile Bakanlığı tarafından açıklanan şartlara göre evde bakıma muhtaç kişinin tam teşekküllü hastaneden alınmış sağlık raporu ve aynı zamanda hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Bu şartları taşıyanlar başvuru işlemlerini e-devlet'ten ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapabiliyor. Başvuruyu tamamladıktan sonra 10 gün içinde Olumlu ya da olumsuz sonuç tarafınıza bildiriliyor.