SSK ve Bağ-Kur emeklisine 2'Lİ MÜJDE! Yüzde 22-24 arası zamla yeni emekli maaşları

SSK ve bağ-kur emeklisi için son dakika 2'li müjde. Maaşlara yüzde 22-24 arası yeni zam hesabı ortaya çıktı.

SSK ve Bağ-Kur emeklisine 2'Lİ MÜJDE! Yüzde 22-24 arası zamla yeni emekli maaşları

SSK ve Bağ-Kur emeklisine 2'Lİ MÜJDE! Yüzde 22-24 arası zamla yeni emekli maaşları!

Emekliler için son günlerde promosyonun konusu gündemden düşmüyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan kamu bankalarından yapılan promosyon artışını emeklilere duyurdu.com diğer bir konu ise Temmuz ayında maaşlara yapılacak ara zam oldu. 17 milyon emekli vatandaş Temmuz’daki maaş artışını şimdiden hesaplamaya başladı. Şu ana kadar belli olan 2 aylık enflasyon verisi üzerinden Temmuz zammı tahminleri yapılmaya devam ediyor. Peki emekliye Temmuz’da ne kadar zam yapılacak? SSK ve bağ-kur emeklisine ara zam ne kadar olacak? Son dakika Yeni emekli maaşı zammı hesabı ve detaylar haberimizde…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yayınlanan piyasa katılımcı anketinin sonuçları ile birlikte emekli Temmuz zammı hesaplamaları da yeniden başladı. 17 milyon emekli vatandaş Temmuz ayında 6 aylık enflasyon verileri ve refah Payı ile birlikte ara zam alacak. Şu ana kadar 2 aylık veri kesin olarak belli oldu. Mart ayı enflasyon verileri ise tahmini olarak belirlendi. Bu Tahminlerin doğru çıkması durumunda yılın ilk 5 aylık döneminde enflasyon yüzde 22.67 olacak. 17 milyon emeklinin maaşına da bu oran zam olarak yansıyacak. Peki Temmuz zammı sonrası emekli maaşları ne kadar olacak?

emekliye-2-mujde-1.jpg

TEMMUZ AYI ZAMMI İÇİN 2 FORMÜL BELLİ OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Ocak ve Şubat ayı enflasyon verileri açıklandı. mart ayı verilerinin belli olması için geri sayım devam ederken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası piyasa katılımcı anketi sonuçlarını yayınladı. Ocak ayında enflasyon %3.43 çıkarken Şubat ayında %3.42 çıktı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yayınlanan anket sonuçlarına göre Mart ayında ise enflasyon beklentisi %2.82 oldu. bu veriler üzerinden Uzmanlar da Temmuz ayı emekli maaşı zammı hesaplarını yapmaya başladı.

Sosyal güvenlik uzmanlarına göre Temmuz ayında emekli maaşlarını bekleyen 2 zam öne çıkıyor. 6 aylık enflasyon verisinin yüzde 22-24 arasında çıkması beklenirken refah Payı hariç maaş hesaplaması da yapıldı.

emekliye-2-mujde-2.jpg

TEMMUZ ZAMMI HESAPLAMASINA GÖRE YENİ EMEKLİ MAAŞLARI

Sosyal Güvenlik Uzmanları, tahmini Temmuz zammı üzerinden emekli maaş hesaplamalarını gerçekleştirdi. Emekli maaşlarına temmuzda beklenen zam oranı yüzde 22 ile 24 arasında değişiyor. refah payı hariç olarak yapılan hesaplamalara göre tahmini zam oranlarının gelmesi durumunda emekli maaşları şöyle olacak:

10.000 TL mevcut maaşa yüzde 22.67 zam ile 12.267 TL, yüzde 24 zam ile 12.400 TL

11.200 TL mevcut maaşa yüzde 22.67 zam ile 13.739,04 TL, yüzde 24 zam ile 13.888 TL

Ancak şu an için bu zam oranları kesin değil. 6 aylık emekli maaşı zammı oranlarının kesinleşmesi için Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan enflasyon verileri bekleniyor. Ayrıca bu verilerin üstüne Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak olan refah Payı da eklenecek. Temmuz ayının ilk haftasında emekli maaşlarına yapılacak olan ara zam kesinleşmiş olacak.