Ve Cumhurbaşkanı SEYYANEN ZAM Sinyalini Çaktı! Emekliye Ek Zammın Eli Kulağında

Emekliler nefesini tuttu, büyük İstanbul mitingini bekliyor. Ak Parti’den seyyanen zam sinyali geldi. Yarın dananın kuyruğu kopacak.

Ve Cumhurbaşkanı SEYYANEN ZAM Sinyalini Çaktı! Emekliye Ek Zammın Eli Kulağında

Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran son dakika gelişmesi. AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'nun açıklamalarıyla, emeklilere yönelik gelir artışı, gider azaltma ve alım gücünü yükseltecek yeni düzenlemelerin sinyali verildi. Bu açıklama ile birlikte emeklinin gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul mitingine çevrildi. 31 Mart yerel seçimlerine günler kala, emekliler için SEYYANEN ZAM haberi geliyor. İlk sinyal bugün verildi, açıklama ise yarın yapılacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, emeklilere yönelik heyecan verici yeni düzenlemelerin müjdesini verdi. Emeklilere seslenerek Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki günlerdeki açıklamalarını dikkatle dinlemelerini isteyen Akbaşoğlu, "2024 yılı emekliler yılı ilan edildi. Emeklilerimizin giderlerini azaltıcı, gelirlerini artırıcı ve alım gücünü yükseltici yaklaşımımızı sürdüreceğiz," dedi.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ ZAMMINDA BÜYÜK ARTIŞ

2024 yılında, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı yüzde 37,57 olarak belirlenirken, Başkan Erdoğan'ın talimatıyla bu oran yüzde 11,68 ilave artışla yüzde 49,25'e çıkarıldı. Böylece emekliler, ciddi bir maaş artışının yanı sıra çeşitli avantajlardan da yararlanacak.

EMEKLİ MAAŞLARI VE İKRAMİYELERDE ARTIŞ

Emekliler için sevindirici bir diğer gelişme, Hazine desteğiyle uygulanan taban maaşların artırılması oldu. En düşük emekli maaşı 7500 TL'den 10000 TL'ye yükseltildi. Ayrıca, bayram ikramiyeleri 2000 TL'den 3000 TL'ye çıkartılarak, tüm emeklilere 2024 yılında 6000 TL ikramiye ödemesi yapılacak.

emekli-tahsis-no-sonu-2-001.jpg

BANKA PROMOSYONLARINA DA ZAM GELDİ

Kamu bankalarında yapılan yeni düzenleme ile promosyon alt sınırı 3000 TL'den 8000 TL'ye, üst sınırı ise 5000 TL'den 12000 TL'ye yükseltildi. Bu artış, emeklilerin banka promosyonlarından daha fazla yararlanmalarını sağlayacak.

YENİ DÜZENLEMELERİN BEKLENTİSİ

Akbaşoğlu'nun açıklamaları, emeklilere yönelik yapılacak düzenlemelerin geniş kapsamlı olacağının işaretini verdi. Çalışma ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalarla, emeklilerin gelirlerinde artış, giderlerinde azalma ve genel alım güçlerinde iyileştirme hedefleniyor.

GÖZLER BÜYÜK İSTANBUL MİTİNGİNE ÇEVRİLDİ

Başkan Erdoğan'ın Ankara mitinginde bu konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmamasının ardından, tüm gözler yarın düzenlenecek Büyük İstanbul Mitingi'ne çevrildi. Emekliler ve kamuoyu, Erdoğan'ın emeklilere yönelik yeni düzenlemelerle ilgili yapacağı açıklamaları merakla bekliyor.

EMEKLİ MAAŞLARINA 5000 TL SEYYANEN ZAM BEKLENTİSİ VAR

Emekliler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan seçim öncesinde büyük müjde bekliyor. Özellikle 10.000 TL olarak belirlenen en düşük emekli maaşının 15.000 TL’ye yükselmesi emeklinin en büyük talebi. Aynı zamanda kök maaşlara da ilave zam beklentisi var. O nedenle milyonlarca emekli yarın yapılacak olan Büyük İstanbul Mitingine gözünü çevirdi. Ak Parti’den yapılan açıklamalarda da seyyanen zam sinyali verildi.