4A 4B 4C Emeklisine CAN SUYU Olacak Müjde: 6000 TL'lik EK İKRAMİYE Onaylandı

4A 4B 4C'den emekli olan vatandaşlara can suyu olacak haber geldi. Şubat ayı sonuna kadar 6000 TL'lik ek ikramiye onaylandı. Emekliye müjdeyi Cumhurbaşkanı duyurdu.

4A 4B 4C Emeklisine CAN SUYU Olacak Müjde: 6000 TL'lik EK İKRAMİYE Onaylandı

4A 4B 4C Emeklisine CAN SUYU Olacak Müjde: 6000 TL'lik EK İKRAMİYE Onaylandı!

Milyonlarca emekli, Ocak 2024 maaş zammı sonrası yeni sürprizleri de heyecanla takip ediyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını emekli yılı ilan etmesi ile beraber emeklilerin heyecanlı bekleyişi de başlamıştı. 4A 4B 4C emeklisinin tamamı için yeni sürprizi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. 17 milyona yakın emekli vatandaşa bayram ikramiyesi güncellendi. Ramazan bayramı ve kurban bayramı önce söylenecek olan bayram ikramiyesinin miktarı arttı. Tüm emekliler bu karara çok sevinecek. Çünkü toplam 6.000 TL'lik ek ikramiye onaylandı.

2024 yılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emekli yılı olarak ilan edildi. Yılın ilk kabine toplantısında emekliyi sevindirecek açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4A 4B 4C emeklisinin maaş zammının eşitlendiğini bildirdi. 2024 yılının ilk 6 aylık dönemi için emekli maaş zammı yüzde 49.25 oldu. Ancak emekliye güzel haberler bununla da sınırlı kalmadı. SSK bağ-kur 4C ve EYT emeklisi için bayram ikramiyesi zammı ve taban maaş da netleşti. En düşük emekli maaşı 10.000 TL'ye yükselirken emekli bayram ikramiyesi de her bayram için 3.000 TL'ye yükseltildi.

emekli-ek-odeme-2.jpg

EMEKLİYE 6000 TL'LİK EK İKRAMİYE PİYANGOSU VURDU

Ramazan Bayramı’na doğru geri sayım devam ederken emekliler bayram ikramiyesi ne kadar olacak sorusuna yanıt arıyordu. Geçtiğimiz yol bayram ikramiyesi 2000 TL'ye yükseltilmiş toplam 4.000 TL olarak ödenmişti. Ayrıca ekstra olarak 5.000 TL'lik de Cumhuriyet ikramiyesi verilmişti. Emekli Bayram ikramiyesini Mart ayı ortalarında açıklanması bekleniyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde Ordu mitinginde emekliye sürpriz bir haber verdi. Emekli maaşı alanlar için bayram ikramiyesi sürprizi erken açıklandı. SSK bağ-kur memur emeklisi ve EYT emeklisine bayram ikramiyesi zammı yüzde 50 oranında oldu. Böylece Her bayram öncesi 3000 TL olmak üzere toplam 6.000 TL'lik ek ikramiye emekliliği yüzünü güldürdü.

2024 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Peki 2024 emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Zamlı bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak? SSK Bağ koruma memur emeklisi EYT emeklisinin heyecanla beklediği tarihler netleşti. Damla emekli Bayram ikramiyelerinin 1 Nisan'da başlaması bekleniyor. Nisan ayının ilk haftasında 4A 4B 4C emeklisinin tamamı bayram ikramiyesi ödemelerini alacak.

emekliye-ek-odeme-1.jpg

KİMLER EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR?

Peki emekli bayram ikramiyesi kimlere ödenecek? Kimler emekli bayram ikramiyesi alabilir? Bu konudaki soruları da sosyal güvenlik kurumundan yanıt geldi. SGK'dan yapılan açıklamaya göre emekli bayram ikramiyesi emekli maaşı alan 4A 4B 4C emeklisine, dul ve yetim aylığı alanları ödenecek. Ayrıca en geç 1 Mart tarihine kadar emeklilik başvurusu yapan kişiler de emekli bayram ikramiyesi almaya hak kazanacak. Emeklilik başvurusunu 1 Mart tarihine kadar tamamlayanlar işlemleri bitmemiş ve emekli maaşı bağlanmamış olsa bile bayram ikramiyesi alabiliyor.