4A 4B 4C'li Emekliye Erken Bayram! Ajanslar Altyazı Geçti O Ödemeler Öne Çekildi

17 milyon emekliye erken bayram geldi. Ödeme tarihleri öne çekildi. Ajanslar son dakika alt yazı geçti. İşte emekliyi sevindirecek güzel haberler.

4A 4B 4C'li Emekliye Erken Bayram! Ajanslar Altyazı Geçti O Ödemeler Öne Çekildi

4A 4B 4C'li Emekliye Erken Bayram! Ajanslar Altyazı Geçti O Ödemeler Öne Çekildi!

Emekli maaşı alanlara Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesi bayram ikramiyesi ödenecek. Sadece emekliler değil, aynı zamanda dul ve yetim aylığı alanlar ile özel durumu olan milyonlarca kişi bayram ikramiyesi alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emeklilere müjdeyi vermişti. Emekli bayram ikramiyesi zammı bu yıl öne çekildi. Milyonlarca emekliyi sevindiren rakamı Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Emekli bayram ikramiyesi erken ödenecek. 4A 4B 4C emeklisi için bayram ikramiyesi ödeme tarihleri ve detaylar…

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 3000 TL’YE YÜKSELDİ

Emekli bayram ikramiyesi alanlara her yıl dini bayramlar öncesinde bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. 2018 yılından bu yana devam eden bayram ikramiyesi ödemelerinde geçtiğimiz yıl ekstra bir ödeme daha yapılmıştı. Cumhuriyetin 100. Yılı sebebiyle emeklilere 5000 TL'lik Cumhuriyet ikramiyesi verildi. 2024 yılının başından bu yana emekli Bayram ikramiyesine zam gelecek mi gelmeyecek mi konusu merak ediliyordu. Merakla beklenen bayram ikramiyesi ödemelerine ilişkin açıklama yapıldı. Emekli Bayram ikramiyeleri Cumhurbaşkanı kararıyla arttırıldı. Geçtiğimiz yıl 2000 TL olarak ödenen bayram ikramiyesi %50 zamla 3000 TL oldu. Şimdi emekliler gözünü bayram ikramiyesi ödeme tarihlerine çevirdi.

emekli-bayrai.jpg

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Milyonlarca kişinin merakla beklediği emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Herkes bayram ikramiyesi ödemelerinin 1-9 Nisan tarihleri arasında yapmasını bekliyordu. Ancak kulislere düşen son dakika haberine göre emekli bayram ikramiyesi ödemeleri öne çekiliyor. SSK bağ-kur 4C ve EYT emeklisi için bayram ikramiyesi mart ayı bitmeden yatacak. 31 Mart yerel seçimlerinin olması sebebiyle bayram ikramiyesi ödemelerinin daha erken tarihe çekilmesi gündemde. Henüz kesin bir tarih verilmedi ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde bu konuda açıklama yapması bekleniyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK?

Peki emekli bayram ikramiyesi kimlere verilecek? Bu yıl emekli bayram ikramiyesi kapsamı genişletilmişti. 4A 4B 4C emeklisinin yanı sıra dul ve yetim aylığı alanlar Zaten her yıl bayram ikramiyesi ödemesi alıyordu. Ancak bu yıl ödeme daha geniş kapsamlı olarak yapılacak. Emeklilerle birlikte dul ve yetim aylığı alanlar, şehit yakınları, Gaziler, güvenlik korucuları, Terörden zarar gören sivil vatandaşlar, malullük aylığı alanlar ve Sürekli iş göremezlik aylığı alanlar bayram ikramiyesi ödemesi alabiliyor.

emekli-bayram-2.jpg

SOSYAL YARDIM ALANLARA BAYRAM İKRAMİYESİ VAR MI?

Peki sosyal yardım ödemesi alana bayram ikramiyesi var mı? SED, evde bakım, 65 yaş, engelli ve aile destek yardımı alanlar da bu yıl bayram ikramiyesi bekliyordu. Ancak bu gruplarda yer alan vatandaşlara bayram ikramiyesi ödemesi yapılmayacak. Yani sosyal yardım alanlara 2024 yılında bayram ikramiyesi ödemesi yok.