Ekrem İmamoğlu Hamas çıkışıyla tepki çekti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CNN International’a verdiği röportajla gündemde. İmamoğlu’nun röportajındaki Hamas sözleri kısa sürede gündem olurken tepkiler de beraberinde geldi.

Ekrem İmamoğlu Hamas çıkışıyla tepki çekti

Hamas ile ilgili sözleriyle gündem olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Biz, terör eylemleri aracılığıyla insanları topluca katleden her yapıyı terör örgütü olarak değerlendiriyoruz’ dedi. İmamoğlu’nun bu sözleri sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Hamas ile ilgili sözleri yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Biz Hamas’ı Filistin’in Kuva-yı Milliyesi olarak görmeye devam edeceğiz’ demişti. İmamoğlu’nun dikkat çeken Hamas çıkışı kısa sürede sosyal medyanın da gündeminde geniş yer buldu.

İMAMOĞLU’NDAN HAMAS ÇIKIŞI

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde CHP’den yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, CNN International’a röportaj verdi. İmamoğlu’nun röportajındaki Mas sözleri ise dikkat çekti. Röportajı kısa sürede gündem olan İmamoğlu, ‘Tabii Hamas İsrail’de bizi çok üzen bir saldırıya imza attı. Biz, terör eylemleri aracılığıyla insanları topluca katleden her yapıyı terör örgütü olarak değerlendiriyoruz’ dedi.

ekrem-imamoglu-hamas-cikisiyla-tepki-cekti.jpg

HEM HAMAS’I HEM İSRAİL’İ ELEŞTİRDİ

Sözlerinin devamında Gazze’de masum sivilleri katleden İsrail’i de eleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hem Hamas’ı hem de İsrail’i eleştirdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘Tabii Hamas, İsrail’de bizi çok üzen bir saldırıya imza attı. Biz, terör eylemleri aracılığıyla insanları topluca katleden her yapıyı terör örgütü olarak değerlendiriyoruz. Maalesef aynı şey İsrail’de masum Filistinlilere de uygulanıyor.’

ekrem-imamoglu-hamas-cikisiyla-tepki-cekti-001.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HAMAS’I FİLİSTİN’İN KUVAY-I MİLLİYESİ OLARAK GÖRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

İmamoğlu’nun Hamas’la ilgili dikkat çeken bu çıkışının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Hamas ile ilgili yorumu yeniden akıllara geldi. Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Hamas’ın mücahitler grubu olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Biz Hamas’ı Filistin’in Kuvay-ı Milliyesi olarak görmeye devam edeceğiz.’ demişti.