Acil Durum! 3 Gün Sürecek, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli İçin Uyarı Geldi!

Kritik uyarı az önce geldi. Tam 3 gün sürecek. Manisa, İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli’de yaşayanlar dikkat.

Acil Durum! 3 Gün Sürecek, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli İçin Uyarı Geldi!

Türkiye'de Batı illeri için meteoroloji kaynaklarından çok önemli uyarı geldi. Özellikle sosyal medyada geniş bir takipçi gitmesine sahip olan hava forum, Afrika üzerinden gelen yeni bir toz taşınımı için uyarıda bulundu. Özellikle Kronik hastalığı olan kişilerin bu önemli hava olayı sırasında dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 3 gün sürecek toz dalgası nedeniyle vatandaşların önlem almasında fayda var.

TOZ TAŞINIMI HANGİ İLLERE ETKİLEYECEK?

Türkiye'ye Afrika üzerinden gelen yeni sıcak hava dalgası toz taşınımını da beraberinde getiriyor. Özellikle etkilenecek iller ise Manisa İzmir Kütahya Uşak Aydın Denizli Afyon Çanakkale Muğla Bursa Balıkesir ve Bilecik oldu. Çarşamba perşembe cuma günleri bu illerde toz taşınımı etkisini göstermeye devam edecek.

KRONİK HASTALIĞI OLANLAR TEDBİRLİ OLSUN

Sosyal medya üzerinden meteorolojik yayınlar yapan Hava Forum sayfası da vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Hava Forum sayfası üzerinden yapılan açıklamada “Şu sıralar tüm Afrika tozları ülkemize giriyor. Animasyona bakın, adeta bir koridor oluşmuş durumda… Salı ve Çarşamba astım hastaları, alerjisi olanlar dikkatli olsun.” Denildi.

Uzmanlar özellikle Kronik hastalığı olan vatandaşları top taşınımı sırasında uyarılar. Dışarıda geçirilen zamanın bu süre içinde sınırlandırılması gerektiğine dikkat çeken Uzmanlar aynı zamanda kapı ve pencerelerin mümkün olduğu kadar katılım tutulması ve gerekirse maske kullanılması konusunda tavsiyede bulunuyor. Solunum yolu sorunu olanlar ve alerjik reaksiyonu bulunanların bu günlerde dışarıya çıkmamaları önemli.