Memur emekli maaş zammı sızdı! Yeni zamlı maaş listesi kuruşu kuruşuna belli oldu

Memur emekli maaş zammı son dakika gelişmesi. Yeni zam oranları sızdı, zamlı maaş tablosu kuruşu kuruşuna belli oldu.

Memur emekli maaş zammı sızdı! Yeni zamlı maaş listesi kuruşu kuruşuna belli oldu

Memur ve emekliler Temmuz ayında yapılacak olan maaş zammı miktarını merakla takip ediyor. Yeni Zamlı maaş tablosu ile ilgili son dakika gelişmesi var. Hem memura hem de emekliye gelecek yeni zam oranları netleşti.

İktidara yakın gazetecilerden olan Faruk Erdem, Temmuz ayında yapılması planlanan zamlarla memur ve emekli maaşlarını kuruşu kuruşuna hesapladı. Peki emekli ve memura ne kadar zam gelecek? Temmuzda memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak?

SSK ve bağ-kur emeklisini milyonlarca vatandaş Ocak 2024 itibariyle yüzde 49.25 oranında zam almış bu defa tüm emeklilere eşit bir zam yapılmıştı. Fakat kök maaş üzerinden zam yapılması nedeniyle 6.700 TL'ye ve altında kök maaş alan vatandaşlar ne yazık ki zammı hiç almamış gibi olmuştu. Emeklilerin bir süredir kök maaş tepkileri devam ederken gözler Temmuz zammına çevrildi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verileri belli oldukça emekli maaş zammı ve memur maaş zammı ile ilgili ipuçları da ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak nisan ayı enflasyon rakamları açıklanmıştı. Peki 4 aylık enflasyon zammı ne kadar oldu?

memur-emekli-maas-zammi-sizdi-yeni-zamli-maas-listesi-kurusu-kurusuna-belli-oldu-2.jpg

A Haber ekranlarında konuşan ünlü gazeteci Faruk Erdem, memur ve emekli maaş zammı ile ilgili yeni hesaplamaları paylaştı.

Şimdi daha SSK ve bağ-kur emeklisi için %18,72 zammın Kesin olduğunu belirten Faruk Erdem, Temmuz ayında ise refah Payı ile birlikte SSK ve bağ-kur emeklisi için %35-40 aralığında bir zam beklentisi olduğunu dile getirdi.

Emekli maaş zammı ile ilgili hesaplamalarını da açıklayan Erdem, 10.000 TL maaş alan bir emekliye şu anda 4 aylık veri üzerinden yapılan hesaplamalarla 11.872 TL maaş verileceğini ifade etti.

Emekli maaş zammına ek olarak refah Payı da verilmesi durumunda zam oranının yüzde 35'e çıkacağını belirten Faruk Erdem, bu durumda en düşük emekli maaşı yani 10.000 TL alan bir kişinin 13.500 TL maaş almaya başlayacağını dile getirdi. Eğer zam oranı yüzde 40 olarak uygulanırsa 10.000 TL maaş alan emeklinin maaşı 14.000 TL olacak.

SSK ve bağ-kur emeklisi olup 15.000 TL maaş alanlar içinde hesaplama yapan Faruk Erdem, 4 aylık enflasyon verilerine göre bu maaşların 17.808 TL'ye yükseleceğini, yüzde 35 zam yapılması durumunda 20.250 TL olacağını ve %40 zam yapılması durumunda ise 21.000 TL olacağını dile getirdi.

Temmuz ayında emekli taban maaşında da bir değişiklik beklediğini söyleyen Faruk Erdem, 6 aylık enflasyona göre hesaplama yapılması durumunda taban maaşların 13.000 ila 14.000 TL seviyesine çekileceğini ifade etti.

NOT: Emekli maaşı alımı ile ilgili bu rakamlar şimdilik sadece tahminlerden ibaret. Temmuz ayında 6 aylık enflasyon rakamlarının kesin olarak belli olmasıyla beraber emeklinin yeni zamlı maaşları da netlik kazanacak. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı refah Payı da bekleniyor.