Emekli Temmuz Zammı SON DAKİKA! Kuruşu Kuruşuna Açıklandı

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren son dakika gelişmesi. Temmuz zammı oranları netleşti. İşte kuruşu kuruşuna zamlı emekli maaşları…

Emekli Temmuz Zammı SON DAKİKA! Kuruşu Kuruşuna Açıklandı

Emekli Temmuz Zammı SON DAKİKA! Kuruşu Kuruşuna Açıklandı!

Emekli Temmuz zammı son dakika gelişmeleri 16 milyondan fazla emeklinin gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. Seçim öncesi emekli maaşlarına bir artış olması talep edilmişti ancak hükümet bu talebi kabul etmemişti. O nedenle de Temmuz ayında yapılacak maaş zammının Okkalı olacağı tahmin ediliyor. Emekli maaşlarına yapılacak olan zam için enflasyon rakamları belirleyici olacak. Bu yıl da enflasyon artışı göz önünde bulundurularak emekli zammı yapılacak ancak masada farklı formüller de var. SGK uzmanları emekliye yapılacak zam formüllerini tek tek Deşifre etti. Peki emekliye temmuz zammı ne kadar kaç TL olacak? SSK ve bağ-kur emeklisinin maaşına ne kadar zam gelecek?

Mynet’ten derlenen habere göre Türkiye'de 16 milyondan fazla emekli vatandaşın maaşı Temmuz ayında yapılacak zam doğrultusunda değişecek. SSK bağ-kur ve memur emeklisi maaşlarına Ocak ayında olduğu gibi Temmuz ayında da eşit zam yapılması bekleniyor. Zam için geri sayım devam ederken bir yandan da zam hesaplamaları başladı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay açıklanan enflasyon verileri emekli Temmuz zammında belirleyici rol oynayacak. Ancak SGK uzmanlarına göre bu yıl emekli maaş zammı farklı formüller üzerinden yapılacak. Peki Temmuz'da Emekliye ne kadar zam gelecek? Emekli temmuz zammı oranları son dakika gelişmeleri haberimizde…

emekli-temmuz-zammi-son-dakika-kurusu-kurusuna-aciklandi-1.jpg

EMEKLİYE ZAM İÇİN KRİTİK VERİLER

Takvim’den derlenen habere göre Emekli maaşı zammı Temmuz ayında yapılacak. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verileri zam oranlarının belirlenmesinde önemli bir faktör olarak biliniyor. Her ay açıklanan enflasyon verileri dikkat ve takip edilirken son 3 aylık veri netleşti. Şu anda emekli maaşlarına %15'lik bir zam kesinleşmiş durumda. Nisan Mayıs ve Haziran ayının verileri de belli olduktan sonra 6 aylık enflasyon kesinleşecek ve emekli temmuz zammı oranları da netlik kazanacak. Ancak bu oranların üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak olan refah payı zammının da ekleneceği tahmin ediliyor.

emekli-temmuz-zammi-son-dakika-kurusu-kurusuna-aciklandi-2.jpg

EMEKLİYE TEMMUZDA %25 ZAM YAPILACAK MI?

Mynet’ten derlenen habere göre Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay açıklanan enflasyon verilerinin yanında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası da piyasa katılımcı anketi sonuçlarını açıklamaya devam ediyor. Merkez Bankası piyasa beklenti anketlerine göre Temmuz ayında emekli maaş zammı beklentisi %25 oldu. Ancak bu rakam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı refah payı zammından hariç olarak belirlendi. Uzmanlar ise refah Payı ben bu ile birlikte Temmuz ayında gelecek emekli maaş zammının en az %35 olmasını bekliyor.

emekli-temmuz-zammi-son-dakika-kurusu-kurusuna-aciklandi-3.jpg

EMEKLİ ZAMMI İÇİN FARKLI FORMÜLLER ÜZERİNDE DURULUYOR

Mynet’ten derlenen habere göre Sosyal Güvenlik uzmanları aynı zamanda emekli maaş zammı için farklı formüller üzerinde durulduğunu da belirtiyor. Maaş artış artışının sadece 6 aylık enflasyona göre yapılmayacağı ve aynı zamanda yıllık Enflasyonun baz alınacağı da iddialar arasında. Buna göre Temmuz ayında beklenti %35 ile 40 arasında değişiyor. Kesin rakamları öğrenmek için ise 3 Temmuz 2024 tarihini beklemek gerekiyor. Çünkü Türkiye İstatistik Kurumu 6 aylık enflasyonu bu tarihte açıklayacak.