Emeklilere 14.250 TL Ek İkramiye ve ÇİFT MAAŞ iMKANI! Bakan Işıkhan Duyurdu

SSK bağ-kur ve Emekli Sandığı emeklilerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan tarihi Müjde geldi. Emekliye ek ödeme ve çift maaş verilecek. Şartlar ve detaylar belli oldu.

Emeklilere 14.250 TL Ek İkramiye ve ÇİFT MAAŞ iMKANI! Bakan Işıkhan Duyurdu

Emeklilere Müjdeyi Bakan Işıkhan Verdi: 14.250 TL Ek İkramiye ve ÇİFT MAAŞ!

17 milyona yakın emekliye yılbaşından bu yana sürpriz haberler gelmeye devam ederken yeni açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptı. Emekli maaşı alanlar için ek ödeme sürprizi ve aynı zamanda çift maaş var. SSK bağ-kur memur emeklisi EYT emeklisine vatandaşların tamamı faydalanacak. Ek ödemeye ilişkin tüm ayrıntılar netleşti. Emeklilere yönelik verilecek olan ek ödeme miktarı ise 14.250 TL olarak belirlendi. Tüm emeklilere kişi başı ödenecek bu rakama ek çift maaş fırsatı var.

Emekler 2024 yılına Sevindirici haberlerle başladı. Önce %37,57 olarak belirlenen maaş zamları yüzde 49.25'e yükseltildi, hemen ardından da en düşük emekli maaşı 10.000 TL olarak açıklandı. Emeklilere yönelik sürprizler bununla da sınırlı kalmadı. Merakla beklenen Bayram ikramiyesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde açıkladı. Bayram ikramiyesi de artık 3.000 TL olarak ödenecek ve yıllık toplam 6.000 TL ödeme yapılacak. Fakat Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan emekliye yeni bir sürpriz geldi. Emeklilere 14250 TL'ye kadar ek ikramiye çıktı.

vedat-isikhan-emekliye-mujde-1.jpg

EMEKLİ MAAŞINA İLK 14.250 TL İKRAMİYE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekliye Müjdeli haberi sosyal medya hesaplarından verdi. Milyonlarca emekli ilgilendiren açıklamayı yapan Bakan Işıkhan SGK ve bankalar arasında yeni görüşmelerin başladığını ve emekli maaşı alan vatandaşlara ek ikramiye ödemesi için anlaşmanın sağlandığını duyurdu. Emekliler bu ay 14.250 TL'ye kadar promosyon ödemesi alabilecek. Bankaların resmi internet siteleri üzerinden yeni promosyon miktarları da tek tek açıklandığı nokta SSK bağ-kur memur emeklisine EYT emeklisi hemen seçtikleri bir bankayı ziyaret ederek yeni ödeme miktarını öğrenebilir.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI ÖDENİYOR

Emekliler için diğer bir güzel haber ise Zamlı emekli maaşı ödemeleri oldu. SSK ve bağ-kur emeklisinin Zamlı maaş ödeme takvimi açıklandı. Buna göre 17 Şubat tarihinden itibaren ödemeler başladı. Ancak Cumartesi gününe denk gelen ödeme Cuma gününden yapıldı. Pazar günleri gelen ödemeler ise Yarından itibaren emekli tahsis numarası sonuna göre hesaplara yatacak. SSK bağ-kur emeklilere 28 Şubat'a kadar maaşlarını almaya devam edecek. Memur emeklisinin zamlı maaşları ise 15 Şubat'ta hesaplara geçti.

vedat-isikhan-emekliye-mujde-2.jpg

EMEKLİ PROMOSYONLARI İÇİN 29 ŞUBAT'A KADAR BAŞVURU ŞARTI VAR

Emekliler için diğer bir güzel haber ise banka promosyonları oldu. Başta da belirttiğimiz gibi SGK ve bankalar yeniden masaya oturdu. Emekli promosyonları için son başvuru tarihi ise 29 Şubat olarak belirlendi. Bu tarihe kadar başvuru işlemlerini mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden rahatlıkla yapabilirsiniz.