İş yeri kapatma cezasından para cezasına! Fahiş fiyatlarla mücadele başlıyor

Vatandaşı isyan ettiren fahiş fiyatlara karşı mücadele başlıyor. Kapsamlı bir şekilde ele alınacak olan bu konuyla ilgili vatandaşın sesi duyulurken günden güne artan fahiş fiyat sorunuyla mücadelede yeni düzenlemeler yolda.

İş yeri kapatma cezasından para cezasına! Fahiş fiyatlarla mücadele başlıyor

Fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında yeni düzenlemeler geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunmuş ve yeni düzenlemelerin sinyalini vermişti. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise bu konuda atılacak adımlarla ilgili önümüzdeki günleri işaret etmişti. Bakanlığın, fahiş fiyatlarla mücadele çerçevesinde yapılacak düzenlemelerle ilgili taslak metin hazırladığı belirtildi. Yeni düzenlemeler kapsamında para cezası 10 katına çıkıyor ve 10 gün işyeri kapatma cezası da gündeme geliyor. İşte detaylar…

FAHİŞ FİYATLARA KARŞI YENİ ÖNLEMLER

Hayat pahalılığı vatandaşın belini bükerken fahiş fiyat artışı sebebiyle isyan bayrağını çeken vatandaşların sesi duyuldu. Fahiş fiyatlarla mücadelede yeni bir dönem başlıyor. Vatandaşı isyan ettiren bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan önemli açıklamalar gelmiş ve Erdoğan, bu konuyla ilgili yapılacak düzenlemelerin sinyalini vermişti. Gözler Ticaret Bakanlığı’na çevrilirken Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise bu konuda atılacak adımlarla ilgili önümüzdeki günleri işaret etmişti. Bakan Bolat, ‘Önümüzdeki yakın günlerde yeni düzenlemelerle bu konuda çok daha sıkı bir şekilde bir çalışma içinde yola devam edeceğiz.’ dedi.

is-yeri-kapatma-cezasindan-para-cezasina-fahis-fiyatlarla-mucadele-basliyor.jpg

PARA CEZASI 10 KATINA ÇIKIYOR

Bakanlığın, fahiş fiyatlarla mücadele çerçevesinde yapılacak olan düzenlemelerle ilgili taslak metin hazırladığı belirtilirken yeni düzenleme ile fahiş fiyat artışına karşı para cezalarının ciddi oranda artacağı belirtiliyor. Bu kapsamda cezaların üst sınırının 10 kat artarak 11 milyon liraya yükseltileceği gündemde. Ayrıca 10 günlük işyeri kapatma cezasımım da gündeme geleceği konuşuluyor.