Mehmet Şimşek sessizliğini bozdu! Kriz iddialarına yanıt geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir süredir gündemde yer almaya devam eden ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında kriz çıktı’ iddialarına karşı sessizliğini bozdu. Şimşek, Ortaya atılan bu iddialara sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Mehmet Şimşek sessizliğini bozdu! Kriz iddialarına yanıt geldi

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında ciddi bir kriz yaşandığı iddiası sonrası sessizliğini bozan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ortaya atılan iddialara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında iplerin kopma noktasına geldiği iddia edilmişti. Bakan Şimşek, bu iddialar karşısında ilk açıklamasını yaptı.

‘BİZİM DERDİMİZ MEMLEKETE HİZMET’

Yerel Seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında kriz yaşandığı ve iplerin kopma noktasına geldiğine dair iddiaların ardından sessizliğini bozan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti ve sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

‘Bir süredir yalan haberlerle kasıtlı bir şekilde gündem oluşturulmaya çalışılıyor. Bizim derdimiz memlekete hizmet, gündemimiz yoğun. Bu zor coğrafyada ülkemizin sorunlarını çözmek, potansiyelini ve performansını artırmak için yapacak çok işimiz var. Enflasyonu düşürmek, cari açığı azaltmak, bütçe disiplinini tesis etmek ve yapısal sorunları çözmek konusunda kararlıyız. Cumhurbaşkanımızın başından beri tam destek verdiği programımızı daha da güçlendireceğiz. Programımız hedeflerine ulaştığında, vatandaşlarımızın refahı da kalıcı olarak artacaktır. Vatandaşlarımızdan istirhamım; üretilen dedikodulara itibar etmeyiniz ve politikalarımız ile ilgili bizden duymadığınız hiçbir haber veya söylentiye lütfen inanmayınız.’

mehmet-simsek-sessizligini-bozdu-kriz-iddialarina-yanit-geldi.jpg

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ’NDEN YALANLAMA GELMİŞTİ

Kamuoyunun gündemini meşgul eden iddia ile ilgili ilk yalanlamaya İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden geldi. Yapılan açıklamada, ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi ve ‘Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında iddia edildiği gibi herhangi bir gerginlik yaşanmamıştır.’ denildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından iddialara yönelik yapılan açıklama şu şekilde;

mehmet-simsek-sessizligini-bozdu-kriz-iddialarina-yanit-geldi-001.jpg

mehmet-simsek-sessizligini-bozdu-kriz-iddialarina-yanit-geldi-002.jpg