1 Mayıs'ta Taksim'e izin var mı? Bakan Yerlikaya açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son dakika açıkladı: Taksim meydanı 1 Mayıs gösterileri için uygun değil.

1 Mayıs'ta Taksim'e izin var mı? Bakan Yerlikaya açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü gösterileri için uygun olmadığını belirtti. Meydanın ve çevresinin yoğun araç ve yaya trafiği nedeniyle güvenlik ve kişi hakları için risk taşıdığını vurguladı.

1 MAYIS KUTLAMALARI İÇİN GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTIRILIYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, Taksim Meydanı'nın toplantı ve gösteri yürüyüşleri için uygun bir yer olmadığını ifade etti. Meydanın yoğun araç ve yaya trafiği nedeniyle güvenlik tedbirlerinin alınmasını zorlaştırdığını ve kişi hakları ile özgürlüklerin korunması açısından ciddi riskler barındırdığını belirtti.

PROPAGANDAYA İZİN YOK

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden çağrı yapan terör örgütlerinin 1 Mayıs kutlamalarını eylem ve propaganda alanına çevirmelerine izin verilmeyeceğini vurguladı. Bu bağlamda, 1 Mayıs'ta İstanbul'da 29 cadde ve bu caddelere açılan sokakların trafiğe kapatılacağını ve il genelinde toplam 42,434 polisin görev yapacağını duyurdu.

KUTLAMALAR İÇİN ALINAN ÖNLEMLER

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün huzur ve güven içinde kutlanması için alınan önlemler kapsamında, belirlenen caddeler ve sokaklar trafiğe kapatılacak. Ayrıca, kutlamalar sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri alındığı açıklandı.