Nisan ayı Kabine toplantısı tarihi belli oldu

Ramazan Bayramı’nı geride bıraktığımız haftada gözler Kabine toplantısında. Nisan ayı Kabine toplantısının yapılacağı tarih merakla beklenirken Kabine toplantısının gündemi ve yapılacak açıklamalar da merak ediliyor.

Nisan ayı Kabine toplantısı tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanıyor. Ramazan Bayramı sonrasında Nisan ayının Kabine toplantısı tarihi belli oldu. Gözlerin çevrildiği toplantının tarihi merak edilirken toplantıda masaya yatırılacak ana gündem maddeleri ve toplantı sonrası yapılacak açıklamalar da merak ediliyor. Peki, Nisan ayı Kabine toplantısı ne zaman? Kabine toplantısı bugün mü? Kabine toplantısı ne zaman yapılacak 16 Nisan 2024? Kabine toplantısı saat kaçta 2024 Nisan? İşte detaylar…

KABİNE TOPLANTISI UGÜN

Kabine, yoğun bir gündemle bugün toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanmaya hazırlanan Kabine’de ana gündem maddesi ise Orta Doğu’da yükselen gerilim olacak. İran’ın İsrail adımının ardından bölgede yükselen tansiyonun düşmesi için yürütülen diplomasi trafiği ile ilgili değerlendirmenin yapılacağı Kabine toplantısında bölgedeki durumun Türkiye’ye yönelik güvenlik tehditleri üzerinde de önemle durulacak.

nisan-ayi-kabine-toplantisi-tarihi-belli-oldu-001.jpg

EKONOMİ GÜNDEMİ

Yurt içi ve yurt dışı gelişmelerin masaya yatırılacağı Kabine toplantısında ekonomi gündemi de masada olacak. Orta Vadeli Program ve 12’nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programındaki son durumun da ele alınacağı Kabine toplantısında programın temel hedefi olan enflasyonu kalıcı olarak düşürmek için alınabilecek ilave tedbirler de masaya yatırılacak.

nisan-ayi-kabine-toplantisi-tarihi-belli-oldu.jpg

TERÖRLE MÜCADELE

Kabine toplantısının bir diğer ana gündemi de terörle mücadele olacak. Türkiye’nin sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları da Kabine’nin gündeminde yer alacak. Kabine’de Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerinin yok edilmesi için devam eden operasyonlar ele alınacak. Öte yandan toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nisan ayı içerisinde Irak’ın başkenti Bağdat’a gerçekleştireceği ziyaretin hazırlıkları da konuşulacak.