SON DAKİKA Kabine toplantısı başladı

Gözlerin çevrildiği Kabine toplantısı az önce başladı. Ramazan Bayramı sonrasında toplanan Cumhurbaşkanlığı kabinesinin gündemi oldukça yoğun. Kabine toplantısında masada 3 önemli konu başlığı bulunuyor.

SON DAKİKA Kabine toplantısı başladı

31 Mart Yerel Seçimleri ve Ramazan Bayramı sonrasında yaklaşık 1,5 aylık sürenin ardından yeniden toplanan Cumhurbaşkanlığı kabinesinin gündemi bir hayli yoğun. Toplantıda masada 3 önemli konu başlığı bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanan Kabine’nin ana gündem maddesi İran-İsrail gerilimi ve enflasyonla mücadele. Sınır ötesi terör operasyonları da yine Kabine’nin ana gündem maddeleri arasında yer alıyor.

3 ÖNEMLİ KONU BAŞLIĞI VAR

Bugünkü Kabine toplantısında masada 3 önemli konu başlığı bulunuyor. Bunlardan ilki enflasyonla mücadele. Toplantıda Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programındaki son durum ele alınacak. Ayrıca programın temel hedefi olan enflasyonu kalıcı olarak düşürmeye yönelik alınabilecek olan ilave tedbirler de bugünkü toplantıda değerlendirilecek.

TERÖRLE MÜCADELE

Kabine'nin bir diğer önemli konu başlığı da sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları olacak. Bugünkü toplantıda, yaz döneminde genişletilmesi planlanan Irak'ın kuzeyindeki operasyonların değerlendirmeye alınması bekleniyor. Toplantının bir diğer önemli konu başlığı ise İran-İsrail gerilimi olacak. İran ile İsrail arasında yaşanan gerilim ve Orta Doğu'da hızla yükselen tansiyonun düşmesi için yürütülen diplomasi trafiği de Kabine'de değerlendirilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMA YAPMASI BEKLENİYOR

Bugünkü Kabine toplantısında alınacak kararlar merakla beklenirken gözler toplantı sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından Kabine'de alınan yeni kararlarla ilgili kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor.