Cilt lekelerine ayva çekirdeği ile son verin

Kış aylarının meyvelerinden biri olan ayvanın doğal bir cilt bakım ürünü olduğunu biliyor muydunuz?

Cilt lekelerine ayva çekirdeği ile son verin

Ayvanın meyvesi kadar çekirdekleri de şifalıdır. Ayva çekirdeğinin şifa verici özelliği ile ilgili en eski kaynaklar Romalılar dönemine dayanır. Romalılar ayvayı parfümden bala kadar her şeyin içinde ve şifa verici olarak kullanmışlardır. Çocuk ishallerinde 5-6 gr çekirdek 1 bardak suda 15-20 dakika kaynatılıp içilir.


Şifa verici özelliklerinin yanı sıra ayva çekirdeğinin bir diğer özelliği ise cilt bakım ürünü olarak kullanılmasıdır. Yapımı oldukça kolay olan ve bir nevi tonik yerine geçen ayva çekirdeğinin cilt üzerinde bir çok olumlu etkisi vardır.


Ayva kremi nasıl yapılır?

Bir su bardağı suya 10 gr kadar ayva çekirdeği koyularak bekletilir. Kısa bir zaman sonra su renksiz bir jel kıvamına gelecektir. Sizler evinize aldığınız ayva çekirdeklerini atmayıp kullanmak isterseniz 10-15 tane ayva çekirdeğini biriktirip bir çay bardağının yarısından az miktarda su içine koyup aynı kıvamı elde edebilirsiniz.Antioksidan özelliği olan ayva çekirdekleri cilt için muazzam bir tonikdir. 


Antioksidan özelliğinin yanında parafin ve para ben içerdiğinden dolayı birçok hazır kozmetik üründen daha güvenlidir. Piyasadaki kozmetik ürünlerinin faydaları kadar zararları da mevcuttur. Ayva çekirdeği ile hazırladığınız bakım ürünü ile bu zararlı kimyasal maddelere de maruz kalmazsınız. Tamamen doğal ve saf  özelliğinden dolayı  hassas ciltler için güvenle kullanılabilir.


Ayva kremini nasıl uygulanır?


Hijyenik bir kapta su veya gül suyunun içine bıraktığınız ayva çekirdeklerinin suyu jel kıvamına çevirdiğini göreceksiniz. Jel halindeki kremi temizledikten sonra cildinize sürünüz 20 dakika kadar bekletip yıkayabilirsiniz. Düzenli kullandığınızda cilt lekelerinin kaybolduğunu göreceksiniz. Cilt lekeleri dışında sivilceleriniz de yok olacak. Ayva çekirdeğinin başka bir mucizevi özelliği de kırışıklığı gidermesi, cilt sıkılaştırıcı ve tazeleyici etkisi. Tek kuruş ödemeye gerek kalmadan ve oldukça zahmetsiz hazırlayabileceğiniz ayva çekirdeği maskesi doğanın bayanlara sunduğu büyük bir lütuf…