25 ila 35 yaş arası erkekler DİKKAT! Aşırı sıcak havalar olumsuz etkiliyor

Aşırı sıcak havaların erkekler üzerindeki olumsuz etkisi ortaya çıktı. Yapılan araştırmayla birlikte aşırı sıcaktan en çok etkilenenlerin 25 ila 35 yaş arasındaki erkekler olduğu belirtiliyor. Sıcaklıklar erkeklerin doğurganlığını olumsuz etkiliyor.

25 ila 35 yaş arası erkekler DİKKAT! Aşırı sıcak havalar olumsuz etkiliyor

Singapur’da yapılan bir araştırma son günlerin en çok konuşulanları arasında. Yapılan çalışmada aşırı sıcak havaların erkekler üzerindeki etkisi ele alındı. Araştırmanın sonuçları paylaşıldı. Söz konusu çalışmanın sonucunda aşırı sıcakların erkeklerin doğurganlığını olumsuz etkilediği sonucuna varıldı. Yapılan araştırmaya göre sıcaktan en çok etkilenen yaş grubu ise 25 ila 35 yaş arasındaki erkekler. İşte araştırmanın detayları…

818 ERKEKTEN SPREM ÖRNEĞİ ALINDI

Singapur’da gerçekleştirilen bir araştırmada sıcakların erkekler üzerindeki etkileri incelendi. The Straits Times Gazetesi’nin yer verdiği haberde, Singapur’da yapılan araştırmanın detaylarına yer verildi. Söz konusu araştırma Singapur Ulusal Üniversitesi’nde yapıldı. Araştırma için 818 erkekten sperm örneği alındı. Alınan sperm örnekleri üzerinden sıcak havanın doğurganlığa etkileri incelendi. Bu çalışmada yer alan Dr. Samuel Gunther’den açıklama geldi.

25-ila-35-yas-arasi-erkekler-dikkat-asiri-sicak-havalar-olumsuz-etkiliyor-001.jpg

ERKEKLERİN DOĞURGANLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

818 erkekten alınan sperm örnekleri üzerinde inceleme yapıldı. Sperm örnekleri alınmadan önceki 90 günde sıcağa maruz kalan katılımcıların sperm örneklerini inceleyen bilim insanları, aşırı sıcağa maruz kalan katılımcılarda düşük sperm görülme sayısı ihtimalinin yüzde 46, sperm yoğunluğunun azalması ihtimalinin yüzde 40 olduğu tespit etti. Söz konusu çalışmada çıkan sonuçlardan biri de aşırı sıcak havaya maruz kalan erkeklerde üreme hücrelerinin de daha az hareketli olduğu gözlemlendi.

25-ila-35-yas-arasi-erkekler-dikkat-asiri-sicak-havalar-olumsuz-etkiliyor.jpg

EN ÇOK ETKİLENEN YAŞ GRUBU 25-35 YAŞ

Bu çalışmada yer alan ve Singapur Ulusal Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan Dr. Samuel Gunther, yapılan araştırma ile ilgili bilgi verdi. Geleneksel olarak bulguların yaşlandıkça sperm kalitesinin düştüğünü gösterdiğini anlatan Dr. Gunther, ‘Ancak bu çalışmada bulduğumuz şey, sıcaktan en çok etkilenenlerin 25 ila 35 yaşlarında üreme dönemindeki erkekler olduğuydu.’ dedi. Açıklamasının devamında, aşırı sıcaklar ve doğurganlık arasındaki bağlantıların Singapur gibi tropikal ülkelerde yeteri kadar incelenmediğine dikkat çeken Gunther, iklim değişikliyle birlikte gelecekte havanın daha da sıcak olacağına da vurgu yaptı. Konuyla ilgili bir açıklama da Singapur Ulusal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Jinekoloji Bölümü’nden Doç. Chan Shiao-Yng’den geldi. Chan Shiao-Yng, ‘Sperm yaşam döngüsünün belirli dönemlerinde, ısının daha olumsuz bir etkisi olduğunu gördük.’ yorumunda bulundu.