İftardan sonra sakın bunu yapmayın! Yemeğin hemen arkasından yapılan yanlış

Ramazan ayında oruç ibadetinin yerine getirildiği on bir ayın sultanında sahur ve iftar öğünlerine dikkat edilirken iftardan sonra yapılmaması gerekenler de araştırılıyor. İftar yemeği sonrasında yapılan en büyük yanlış ise tatlı tercihi.

İftardan sonra sakın bunu yapmayın! Yemeğin hemen arkasından yapılan yanlış

Orucumuzu açtığımız iftar sofrasında tercih edilen besinler ve iftar sonrası gelen tatlı krizleri hemen hemen herkeste mevcut. İftar sofrasından kalktıktan sonra tatlı yeme isteği gelenler genellikle şerbetli tatlıları tercih ediyor. Ancak uzmanlar bunu yanlış buluyor ve tavsiye etmiyor. Uzmanların uyarısı iftar sonrası şerbetli tatlılar tercih edilmemesi yönünde. Şerbetli tatlılar yerine tercihiniz her zaman sütlü tatlılar olsun.

ORUCUNUZU HURMA VE CEVİZLE AÇABİLİRSİNİZ

On bir ayın sultanı Ramazan ayında milyonlarca Müslüman oruç ibadetini yerine getiriyor. Sahur ve iftar menülerini sağlıklı besinlerden hazırlamak isteyenler ve doğru bir menü tercihi yapmak isteyenler uzman uyarılarını yakından takip ediyor. Uzmanlar ise sahur ve iftar sofraları ile ilgili sağlıklı besin önerilerinde bulunuyor. Ramazan ayında tatlı tüketiminin normale göre daha da arttığını belirten uzmanlar, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilmesi gerektiğini söylüyor. Protein yüklü besinlere ağırlık verilmesi gerektiğine vurgu yapan uzmanlar, orucun hurma, ceviz ve bademle açılabileceği yönünde önerilerde bulunuyor. İftar sofralarında ana yemekte her zaman tercihin kızartılmış ürünler yerine fırında, haşlanmış ve ızgara pişirilmiş yöntemlerin tercih edilmesi öneriliyor. Ayrıca sahur ve iftar arasında günlük tüketilmesi gereken su miktarının da tamamlanmasının da çok önemli olduğu belirtiliyor.

iftardan-sonra-sakin-bunu-yapmayin-yemegin-hemen-arkasindan-yapilan-yanlis.jpg

ÖNCELİK SÜTLÜ TATLILAR OLMALI

Ramazan ayında tatlı krizleri normale göre daha çoğunlukta. Özellikle iftar sofralarından sonra tatlı krizi artıyor ve hemen şekerli bir şeyler yeme isteği uyanıyor. İftar sonrası tatlı tercihi ise genellikle şerbetli tatlılardan yana oluyor. Uzmanlar ise şekerli tatlılar yerine sütlü tatlıların daha çok tercih edilmesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca tatlı tüketiminde porsiyon kontrolüne dikkat etmenin de önemli olduğu hatırlatılıyor.