JN 1 varyantı belirtileri! Koronavirüsün alt varyantı JN 1’in kritik 11 belirtisi

Dünya genelinde etkili olan ve küresel bir virüs haline gelen koronavirüsle mücadele hala sürüyor. Aşı buluşlarının ardından ölümcül hastalığa karşı savaş daha güçlü bir hal alırken bu virüsün alt varyantları ortaya çıkmaya devam ediyor.

JN 1 varyantı belirtileri! Koronavirüsün alt varyantı JN 1’in kritik 11 belirtisi

Dünya Sağlık Örgütü, yeni açıklamasında koronavirüsün alt varyantı olan JN.1 varyantına karşı uyardı. DSÖ, JN.1 varyantını ‘Dikkate alınması gereken varyant’ kategorisinde değerlendirirken bu varyantla ilgili tüm bilgiler de araştırılmaya başlandı. JN.1 varyantının belirtileri neler, JN.1 varyantı hangi belirtilerle ortaya çıkıyor, JN.1 varyantından korunmak için neler yapılmalı gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. İşte koronavirüsün alt varyantı olan JN.1 varyantı ile ilgili tüm merak edilenler…

KORONAVİRÜSTE YENİ VARYANT

Uzun süre dünya genelinde etkisini gösteren ve küresel bir salgın haline gelen koronavirüs salgını insan sağlığını doğrudan tehdit eden ölümcül bir hastalık olarak çok sayıda can kaybına yol açmıştı. Koronavirüsle mücadelede geliştirilen aşılar hastalığa karşı savaşta çok büyük bir güç olmuştu. Koronavirüsün varyantları ortaya çıkmaya devam ederken DSÖ, yeni bir varyantla ilgili uyarıda bulundu. Covid varyantı Omicron’un alt varyantı olan JN.1 varyantı ile ilgili merak edilenlere yanıt aranıyor.

jn-1-varyanti-belirtileri-koronavirusun-alt-varyanti-jn-1-in-kritik-11-belirtisi.jpg

JN.1 VARYANTI BELİRTİLERİ

JN.1 varyantı ile ilgili uyarıların ardından gözler varyantın belirtilerine çevrildi. JN.1 varyantının belirtileri neler, bu varyant nasıl belirtiler veriyor, JN.1 varyantından nasıl korunulur gibi sorulara yanıt aranıyor.

jn-1-varyanti-belirtileri-koronavirusun-alt-varyanti-jn-1-in-kritik-11-belirtisi-001.jpg

Koronavirüsün alt varyantı JN.1’in belirtileri şu şekilde;

- Mide rahatsızlığı ve beraberinde eşlik eden hafif ishal

- Yüksek ateş

- Burun akıntısı

- Tat ve koku kaybı

- Kas ağrıları

- Boğaz ağrısı

- Öksürük

- Tükenmişlik

- Beyin bulanıklığı

- Nefes darlığı

- Baş ağrısı