Mansur Yavaş SMA testi ile ilgili yeni kararı duyurdu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, SMA testi ile ilgili alınan yeni kararı Ankaralı vatandaşlara duyurdu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, evlenmek için belediyeye başvuruda bulunanlar için SMA testi kuralını açıkladı.

Mansur Yavaş SMA testi ile ilgili yeni kararı duyurdu

Mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’den yeni ABB Başkan adayı olarak gösterilen Mansur Yavaş, geçtiğimiz günlerde HPV aşısı ile ilgili bir açıklamada bulunmuş ve 30 yaş altındaki sosyal destek gereksinimi olan vatandaşlara ücretsiz HPV aşısı yaptıracaklarını açıklamıştı. Alınan yeni kararı duyuran Mansur Yavaş, bu kez de SMA testi ile ilgili bir duyuru yaptı. Belediyeye evlenme başvurusunda bulunan herkesin zorunlu olarak SMA testine gönderme kararı alındığını açıklayan Yavaş, ‘SMA testini yaptırmayanlara açıkçası nikah kıymıyoruz diyeceğiz’ ifadelerine yer verdi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN SMA TESTİ KARARI

Bugün Ankara’da düzenlenen Tip-1 Diyabetli Öğrenciler İçin Diyabet Sensörü Destek Programı’na katılım gösteren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak aldıklarını yeni kararı duyurdu. Belediyeciliğin sadece altyapı çalışmalarıyla sınırlı olmadığını söyleyen Yavaş, Büyükşehir Belediyesi’nin SMA projesini anlattı. Türkiye’deki SMA’lı hastalara destek kampanyalarına dikkat çeken Yavaş, bu kampanyaları gördükçe belediye olarak bir yol düşündüklerini ve evlilik öncesi isteyen herkese ücretsiz olarak SMA aşısı yaptırmaya başladıklarını hatırlattı. Hala her gittikleri mitingde SMA’lı hastaların ailelerinden destek talebi aldıklarını belirten Mansur Yavaş, belediye olarak aldıkları zorunlu SMA testi kararını anlattı.

mansur-yavas-sma-testi-ile-ilgili-yeni-karari-duyurdu.jpg

EVLENMEK İSTEYEN HERKES ZORUNLU SMA TESTİNE GÖNDERİLECEK

Daha önce alınan kararla evlilik öncesi isteyen herkese ücretsiz olarak SMA aşısı yaptırdıklarını belirten ve bu kararı güncellediklerini duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, belediyeye evlenmek için başvuruda bulunan herkesi zorunlu olarak SMA testine gönderme kararı aldıklarını açıkladı. Böyle bir zorunluluk kuralı getirdiklerini aktaran Yavaş, ‘SMA testini yaptırmayanlara açıkçası nikah kıymıyoruz diyeceğiz. Böyle bir zorunluluk yapalım çünkü Sağlık Bakanlığı yapmasına rağmen maalesef aileler bu konuda biraz ihmalkar davranıyor ve sonuçta aile bir yaşam boyunca çile çekiyor.’ dedi.