26 ilde yeni anket! Bu Pazar seçim olsa ne olur denildi işte çıkan sonuç

31 Mart Yerel Seçimleri geride kalırken seçim sürecinde yapılan anketler ve anketlerden çıkan sonuçlar uzun süre gündem olmuştu. Seçim sona ererken seçimin ardından anket çalışmaları devam ediyor.

26 ilde yeni anket! Bu Pazar seçim olsa ne olur denildi işte çıkan sonuç

Yerel seçimler gündemde yer bulmaya devam ederken seçimin ardından da anket çalışmaları sürüyor. Asal Araştırma, 26 ilde yapılan anketin sonuçlarını paylaştı. Yapılan ankette bu Pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır sorusu yanıt bulurken AK Parti’nin oy oranının yüzde 32.2, CHP’nin oy oranının ise yüzde 26.5 olduğu görüldü. İşte 26 ilde yapılan anketin sonuçları ve tüm detaylar…

YEREL SEÇİMLER GERİDE KALDI

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilen Yerel Seçimler tamamlandı. 31 Mart Yerel Seçimler öncesinde ve seçim sürecinde yapılan anket çalışmaları uzun süre gündemdeydi. Yapılan anketler hem kamuoyunun hem de siyasetin gündeminde geniş yer bulmuştu. Seçim tamamlanırken CHP, 31 Mart Yerel Seçimlerinden birinci parti olarak çıkmıştı. Seçimlerin ardından Asal Araştırma tarafından 26 ilde yapılan anketin sonuçları paylaşıldı.

26-ilde-yeni-anket-bu-pazar-secim-olsa-ne-olur-denildi-iste-cikan-sonuc.jpg

ANKET SONUÇLARINA GÖRE AK PARTİ BİİRNCİ PARTİ

Yerel Seçimler geride kalırken seçimlerin ardından Aal Araştırma tarafından yeni bir anket çalışması yapıldı. Bu Pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır sorusunun yanıt bulduğu anket çalışmasında AK Parti’nin yüzde 32.2 ile birinci parti çıktığı görüldü. Toplamda 26 ilde gerçekleştirilen anketin sonuçlarına göre CHP ise yüzde 26.5 oy oranı ile ikinci sırada yer aldı. Anket sonuçlarında MHP’nin oy oranının yüzde 9.8, DEM Parti’nin oy oranının ise yüzde 9.1 olduğu görüldü. İYİ Parti ise yüzde 5.6 oy aldı. Yeniden Refah Partisi’nin oy oranı ise yüzde 4.5 olarak kayıtlara geçti.