CHP’den ihraç edilen isim geri dönüyor! Yüzde 99 geri döneceğim diyerek duyurdu

CHP’de geçtiğimiz hafta yapılan kurultayda ‘değişim’ diyenlerin oyu fazla çıktı ve Özgür Özel, partisinin yeni genel başkanı oldu. Sıcak gelişmelerin yaşandığı CHP2de gözler CHP2den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a çevrildi.

CHP’den ihraç edilen isim geri dönüyor! Yüzde 99 geri döneceğim diyerek duyurdu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz Temmuz ayında CHP’den ihraç edilmişti. Çok ses getiren bu ihraç kararı uzun süre siyaset gündeminde yer almıştı. CHP’de genel başkan değişikliğinin ardından gözler yeniden Özcan’a çevrildi. Tanju Özcan CHP’ye geri dönecek mi soruları gündeme gelemeye başlarken Özcan’ın partisine geri dönmeye hazır olduğu öğrenildi. İşte detaylar…

CHP’DEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 22 Haziran tarihinde CHP Merkez Yönetim Kurulu’nca partiden kesin ihraç istemi ile Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. 3 Temmuz tarihinde Bolu’dan başlayarak Ankara’ya ‘Değişim ve Adalet Yürüyüşü’ başlatan Özcan, bu yürüyüşü Kılıçdaroğlu’nun kurultayda yeniden aday olmaması için gerçekleştirmişti. 10 gün süren yürüyüşün ardından 13 Temmuz tarihinde CHP Genel Merkezi önünde konuşma yapan ve sert açıklamalarda bulunan Özcan, 26 Temmuz tarihinde CHP Yüksek Disiplin Kurulu’nca partiden ihraç edildi. Bolu Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Tanju Özcan, geçtiğimiz hafta belli olan kurultay sonuçları kapsamında Özgür Özel’in CHP’nin yeni genel başkanı olmasının ardından yeniden partiye dönmek için harekete geçti.

chp-den-ihrac-edilen-isim-geri-donuyor-yuzde-99-geri-donecegim-diyerek-duyurdu-001.jpg

TANJU ÖZCAN GERİ DÖNÜYOR

CHP’deki değişimden dolayı mutlu olduğunu belirten ve partisine geri dönmek isteyen Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştüğünü ve kendisine partiye geri dönmek istediğini ilettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu yönetimi tarafından ihraç edildiği için kendisinin geri dönmesi için parti Meclisi’nde karar alınması gerektiğini söyleyen Özcan, Özel ile yaptığı görüşmede, ‘Siz ne zaman dönmemi isterseniz, dönüş için dilekçemi vermeye hazırım’ dediğini de ekledi.

chp-den-ihrac-edilen-isim-geri-donuyor-yuzde-99-geri-donecegim-diyerek-duyurdu.jpg

TANJU ÖZCAN: YÜZDE 99 İHTİMALLE PARTİYE DÖNÜŞ YAPACAĞIM

CHP’yi özlediğini söyleyen ve partiye dönmek istediğini yineleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ‘Geri dönüşümün sağlanacağını düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'’ni özledim, ben Cumhuriyet Halk Partisi de beni. Cumhuriyet Halk Partisi’ne hızlı bir şekilde dönmem gerekiyor. Yüzde 99 ihtimal ile Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüş yapacağım.’ dedi.