İstanbul’da dikkat çeken Yerel Seçim anketi

Yavaş yavaş Yerel Seçim tarihine doğru yaklaşılırken araştırma şirketlerinden anket sonuçları gelmeye devam ediyor. Seçime son 25 gün. 31 Mart Yerel Seçimlerine çok az bir süre kalırken İstanbul’dan gelen anket sonuçları da takip ediliyor.

İstanbul’da dikkat çeken Yerel Seçim anketi

Araştırma şirketleri yaptıkları anketlerle Yerel Seçim öncesinde vatandaşın nabzını tutmaya devam ediyor. Ay sonunda yapılacak olan Yerel Seçimler için artık geri sayım başladı. Seçime sayılı günler kalırken çıkacak sonucun en çok merak edildiği illerin başında gelen İstanbul’da da anketler devam ediyor. İstanbullu vatandaşlarla yapılan Yerel Seçim anketleri siyasetin de gündeminde. İşte İstanbul’dan gelen son seçim anketi ve oy oranları…

SEÇİME SON 25 GÜN

31 Mart Yerel Seçimlerine son 25 gün. Yaklaşan Yerel Seçimlere doğru heyecan ve merak giderek artarken gözler anket sonuçlarında. İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerde yapılan seçim anketleri vatandaşın yakın takibinde. Anketlerdeki güncel oy oranları ve güncel sonuçlar siyaset gündeminde de ilk sıralarda yer alıyor. Vatandaşın en yakından nabzını tutan seçim anketlerine bir yenisi daha eklendi. İstanbul’da yapılan güncel Yerel Seçim anketi paylaşıldı.

istanbul-da-dikkat-ceken-yerel-secim-anketi.jpg

İSTANBUL ANKET SONUÇLARI

ALF Araştırma Şirketi’nin İstanbul’da yaptığı Yerel Seçim anketi kamuoyuyla paylaşıldı. İstanbul’daki son durumu gösteren bu ankete 4 bin 400 kişi katıldı. Anketten çıkan sonuca göre İstanbul’da CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’na oy vereceklerin oranı yüzde 37,8, AK Parti’nin adayı Murat Kurum’a oy vereceklerin oranı ise yüzde 36,9. Yine aynı ankette diğer adayların yüzde 4 civarında oy aldıkları görüldü. Son anket sonuçlarına göre İmamoğlu az farkla rakibinin önünde.

Anket sonuçları şu şekilde;

- Ekrem İmamoğlu: Yüzde 37,8

- Murat Kurum: Yüzde 36,9

- Meral Danış Beştaş: Yüzde 4,6

- Buğra Kavuncu: Yüzde 4,3

- Azmi Karamahmutoğlu: Yüzde 4,1

- Mehmet Altınöz: Yüzde 4

- Diğer: Yüzde 5,2