İYİ Parti’den istifa eden isim CHP’ye katıldı

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından peş peşe istifaların yaşandığı İYİ Parti’de son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. İYİ Parti’den istifa eden Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, artık CHP’de.

İYİ Parti’den istifa eden isim CHP’ye katıldı

İYİ Parti2den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, CHP’ye katıldı. CHP Grup Toplantısı’nda kürsüye davet edilen Yanıkömeroğlu’nun rozetini bizzat CHP Genel Başkanı Özgür Özel taktı. Kürsüde açıklamalarda bulunan CHP lideri Özel, ‘Ayşe Hanım çağrımıza uydu ve baba evine geldi’ dedi. Yanıkömeroğlu’nun İYİ Parti2den istifası sonrasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den ‘Partiden ayrılacak en son arkadaşım olduğunu düşünüyordum’ şeklinde bir yorum gelmişti.

AYŞE SİBEL YANIKÖMEROĞLU CHP’YE KATILDI

İYİ Parti’de peş peşe istifalar yaşanırken İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu da istifasını açıklamıştı. İYİ Parti’den istifa eden Yanıkömeroğlu, CHP’ye katıldı. CHP’nin bugünkü grup toplantısında kürsüye davet edilen Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’nun rozetini ise bizzat CHP lideri Özgür Özel taktı. Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’na rozetini takan Özel, ‘İstanbul üçüncü bölgede zaten bir Milletvekilinin çok eksikliğini hissediyorduk. Depreme karşı verilecek çalışmalarda Meclis’teki yapımı muhalefetimizde kendisine çok yük düşecek. Kendisine grubumuza hoş geldin diyorum. Ayşe Hanım çağrımıza uydu ve baba evine geldi’ dedi.

iyi-parti-den-istifa-eden-isim-chp-ye-katildi.jpg

İSTİFASI GÜNDEM OLMUŞTU

İYİ Parti İstanbul Milletvekili olan ve İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyeleri arasında yer alan Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’nun İYİ Parti2den istifası gündem olmuştu. Sert ifadelerle İYİ Parti2den istifa eden Yanıkömeroğlu, ‘Kuruluş amaç ve ilkelerimizden bir süredir uzaklaşmış olmanın üzüntüsü içerisindeyim’ demişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Yanıkömeroğlu’nun partiden ayrılmayacağını düşündüğünü söyleyerek şu yorumu yapmıştı; ‘Şimdi Ayşe Sibel Hanım, Allah şahittir herhalde partimizden benim gözümde en son arkadaşım diyebilirdim. Çünkü bir kadındı, iş insanıydı ve parti kurulurken o dönemin şartlarında gelip bize kurucu oldu.’