Seçimi kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama! 13 yıllık Genel Başkanlık dönemi sona erdi

CHP 38. Olağan Kurultayı’nın açılış gününde yapılan genel başkanlık seçimini Özgür Özel kazandı. Bu sonuçla birlikte Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13 yıllık Genel Başkanlık dönemi sona erdi. Kılıçdaroğlu’ndan mağlubiyet sonrası ilk açıklama geldi.

Seçimi kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama! 13 yıllık Genel Başkanlık dönemi sona erdi

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ilk açıklamasını da yapmış oldu. Genel başkanlığa veda eden Kılıçdaroğlu, yeni genel başkan Özel’i de tebrik etti. Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama kısa sürede gündemin ilk sıralarına oturdu. Kılıçdaroğlu, 13 yıldır CHP Genel Başkanlık görevini üstleniyordu.

YENİ GENEL BAŞKAN ÖZEL OLDU

CHP’nin yeni genel başkanı dün akşam belli oldu. Seçimin ilk turunda salt çoğunluk sağlanamazken seçim 2. Tura kaldı. 2. Turda oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından oy sayımına geçildi ve oy sayımı da tamamlandıktan hemen sonra sonuçlar açıklandı. Oy sonucuna göre CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel oldu. Kılıçdaroğlu ise 13 yıllık genel başkanlık görevine veda etti.

secimi-kaybeden-kemal-kilicdaroglu-ndan-ilk-aciklama-13-yillik-genel-baskanlik-donemi-sona-erdi.jpg

KILIÇDAROĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

Genel başkanlık seçimini kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama geldi. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, yeni genel başkan Özgür Özel’e başarılar diledi ve şu ifadelere yer verdi:
‘Büyük Önderimiz Atatürk’ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Ve bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla, Genel Başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’i kutluyor, başarılar diliyorum.’