Devlet 200 Bin – 300 Bin TL Hibe Veriyor! Ev Sahibi Olmak İsteyene Müjde Geldi

Ev sahibi olmak isteyenlere devletten hibe müjdesi. Kendi evini yapacak kişilere 200 bin – 300 bin TL arası hibe desteği verilecek.

Devlet 200 Bin – 300 Bin TL Hibe Veriyor! Ev Sahibi Olmak İsteyene Müjde Geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ev sahibi olmak isteyenlere hibe desteği müjdesi verdi. Kendi evini yapmak isteyenler için 200 bin – 300 bin TL arası hibe desteği verilecek. Ev yapma hayali olanlar başvuru işlemlerini e-Devlet aracılığıyla yapabilecek. Ayrıca başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’ndan da bizzat kabul edilecek. İşte devletin ev yapacak kişilere vereceği hibe desteği şartları ve detaylar…

Kendi evini yapacak vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni bir destek ödemesini duyurdu. Bakanlık tarafından hazırlanan program kapsamında ev sahibi olmak isteyenlere 200 bin – 300 bin TL arası hibe desteği sağlanacak. Ev sahibi olmak isteyenler e-Devlet ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla başvuru işlemlerini yapabilecek. İşte hibe desteği için şartlar ve detaylar…

hibe-destegi-1.jpg

DEVLET 200 BİN – 300 BİNTL HİBE DESTEĞİ İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek ödemeleri devam ediyor. Bakanlık ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara da farklı şekilde hibe destekleri veriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre kendi evini yapmak isteyenlere 35.000 TL ile 300 bin TL arasında hibe desteği sağlanacak. Bakanlığın vereceği destek ödemeleri ev onarımı için 35 bin TL ile 100.000 TL arasında, Prefabrik ev yapımı için 200 bin TL'ye kadar ve betonarme ev yapımı için ise 300.000 TL'ye kadar olacak.

hibe-destegi-2.jpg

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Bakanlık barınma desteği ödemeleri için detayları da aktardı. Belirli şartları Taşıyan vatandaşlar barınma desteği almak için Bakanlığa başvuru yapabiliyor. Oturulmayacak durumda eski ve bakımsız evi olanlar, bakımsız ve sağlıksız evlerde ikamet etmek zorunda olan ihtiyaç sahipleri hibe desteği için başvuru yapabilecek. Afet kapsamında ev eşyası alımı ve prefabrik ev yapımı yardımı da yine aynı şartlar doğrultusunda verilecek.

Bakanlık barınma desteği yardımı için aranan diğer şartlar ise kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması, engelli yaşlı tek ebeveyn ile dul olma gibi özel durumlar. Ayrıca başvuru yapacak kişinin ev veya ev yapımına ait arsanın tam hisseli tapusuna sahip olması şartı da aranıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

Bakanlıktan verilecek hibe desteği için başvuru işlemleri e-devlet aracılığıyla online ortamda ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapılabiliyor. Başvuru sonucu yine e-devlet üzerinden anlık olarak takip edilebiliyor.