Öğrencilere Müjde: Yarıyıl Tatili 1 Ay Mı Oluyor?

İlkokul ortaokul ve lise öğrencileri için MEB'den son dakika müjdesi geldi. Yarıyıl tatili bir aya çıkıyor. Açıklama az önce yapıldı. MEB son dakika yarıyıl tatili haberi ve detaylar…

Öğrencilere Müjde: Yarıyıl Tatili 1 Ay Mı Oluyor?

Yeni yılın ilk gününde ilk güzel haber Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenciler için verildi. Öğrenciler yeni yılın ilk gününü tatil yaparak geçiriyor. Çünkü 1 Ocak resmi tatil. Ancak yaklaşan sömestr tatili öncesinde de öğrencilere güzel bir haber daha var. Sömestr tatili için sıcak gelişmeler yaşanıyor. Peki yarıyıl tatili 1 ay mı olacak? Yarıyıl tatili uzayacak mı?

Milyonlarca öğrenci yılın ilk tatilini 1 Ocak resmi tatil ile birlikte yaptı. Öğrenciler hafta sonunun da birleşmesi ile birlikte 3 günlük tatille buluştu. Sırada ise yarıyıl tatili var. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı takvime göre sömestr tatili 22 Ocak günü başlayacak. Şimdiden yarıyıl tatili ne zaman başlayacak, yarıyıl tatili ne zaman bitecek ve kaç gün sürecek gibi soruların yanıtı araştırılmaya başlandı.

2024 YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

15 tatil olarak da bilinen sömestr tatili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre bu yıl 22 Ocak'ta başlıyor ve 15 gün olarak planlandı. Ancak geçtiğimiz yıl yaşanan Kahramanmaraş depremin nedeniyle yarıyıl tatili daha da uzun olmuştu. Bu yılda kar nedeniyle benzer bir durumun yaşanacağı ve Yarıyıl tatilinin uzayacağı iddia ediliyor.

yari-yil-tatili-1.jpg

YARIYIL TATİLİ 1 AYA ÇIKABİLİR

Son dakika haberine göre Ocak ayının sonlarında Türkiye büyük bir kar yağışı ile buluşacak. Kar yağışı sebebiyle sömestr tatilinin uzamasının da söz konusu olacağı iddia ediliyor. 22 Ocak'ta başlayacak olan sömestr tatili 15 gün olarak planlandı. Ancak bazı kaynaklar Ocak ayının sonlarında ve şubat ayının ilk yarısında Türkiye'de yoğun bir kar yağışı olacağını okulları tatil ettirecek kar geleceğini iddia ediyor. Bu sebeple de 2. Dönemin başlaması biraz uzayabilir.

Ancak bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ya da diğer resmi kurum ve kuruluşlardan bir açıklama yapılmadı. Yarıyıl tatilinin uzayacağı haberleri şu anda iddiadan ibaret.