Gazze’de büyük dram! Açlıktan ölenlerin sayısı 20’ye çıktı

İsrail saldırısı altında olan Gazze’de kelimenin tam anlamıyla bir insanlık dramı yaşanıyor. Son gelen bilgilere göre Gazze’de açlıktan ölenlerin sayısı 20’ye yükseldi.

Gazze’de büyük dram! Açlıktan ölenlerin sayısı 20’ye çıktı

Hamas’ın 7 Ekim tarihinde düzenlediği Aksa Tufanı operasyonu sonrası İsrail Gazze’ye yönelik adeta bir soykırım başlattı. İsrail saldırıları o kadar yoğun ki Gazze'de yaşayanlar yiyecek ekmek içecek su bulamıyor. Bölgeye yardımlaşmasını da engelleyen İsrail, bir insanlık suçu istiyor. Öyle ki Gazze'de yetersiz beslenme ve susuzluk sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye yükseldi.

ÖLENLERİN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Hamas ve İsrail arasında devam eden savaşta olan masum sivillere oluyor. İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin sayısı her geçen dakika artarken bölgeye yardım girişi de engelleniyor. İsrail'in uyguladığı abluka nedeniyle Gazzeliler açlık ve susuzlukla karşı karşıya kalıyor. Son gelen bilgilere göre Gazze'de yetersiz beslenme ve susuzluk sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye yükseldi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada Şifa Hastanesi’nde 15 yaşındaki bir çocuğun yetersiz beslenme ve susuzluk sebebiyle yaşamını yitirdiğini belirtti. Yine gazze'nin kuzeyinde bulunan Kemal Advan Hastanesi’nde de 72 yaşındaki bir Filistinli açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybetti.