İran-İsrail gerilimi sonrası Türkiye’den ilk açıklama! 2 ülkeye çağrı yapıldı

İran-İsrail gerilimi devam ederken Türkiye’den ilk açıklama geldi. İran-İsrail geriliminde süreç son olarak İsrail’in İran’a yönelik saldırısıyla devam etti. Dışişleri Bakanlığı’ndan 2 ülkeye kritik bir çağrı yapıldı.

İran-İsrail gerilimi sonrası Türkiye’den ilk açıklama! 2 ülkeye çağrı yapıldı

İsrail’in İran’a yönelik saldırısı sonrası gözler İran’a çevrilirken İran’dan İsrail’e bir misilleme olup olmayacağı merak edildi. Bölgedeki gelişmeler yakından takip edilirken Türkiye’den son olaylarla ilgili açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada dünya genelini tedirgin eden süreç hakkında 2 ülkeye önemli çağrılar yapıldı. Açıklamada, ‘Tüm tarafları daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz’ denildi.

İSRAİL’DEN İRAN'A MİSİLLEME

İran, 13 Nisan tarihinde 300 füze ve İHA ile ‘Gerçek Vaat’ operasyonu düzenlemişti. İsrail, gece yarısı İran’a yönelik misillemede bulundu. İsrail’in İsfahan eyaletini 3 drone ile vurduğu öğrenildi. Hava savunma sistemleri saldırı düzenleyen 3 İHA’yı etkisiz hale getirirken gözler İran'a çevrilmiş ve İran’dan İsrail’e bir misilleme olup olmayacağı merak edilmeye başlanmıştı.

iran-israil-gerilimi-sonrasi-turkiye-den-ilk-aciklama-2-ulkeye-cagri-yapildi.jpg

TÜRKİYE’DEN 2 ÜLKEYE KRİTİK ÇAĞRI

İran-İsrail gerilimi giderek tırmanırken Türkiye’den yaşanan son olaylarla ilgili açıklama geldi. 2 ülkeye kritik çağrılarda bulunan Türkiye, tüm tarafları daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet etti. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada Gazze’ye vurgu yapıldı ve ‘İsrail’in Şam’daki İran Büyükelçiliği’ne yaptığı uluslararası hukuka aykırı saldırıyla başlayan gerilimin, son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunmaktadır. Hadiseleri yakından takip etmekteyiz. Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz. Uluslararası toplumun önceliği Gazze’deki katliamın durdurulması ve Filistin devletinin kurularak bölgemizdeki kalıcı barışın sağlanması olmalıdır.’ ifadelerine yer verildi.