Kraliyet atları firar etti ortalık birbirine girdi! Polis alarma geçti

Kraliyet atlarının firar ettiği haberleri kısa sürede dünya gündeminde geniş yer buldu. Firar eden atların cadde ve sokakları birbirine kattığı belirtilirken sosyal medyaya düşen görüntülerde de atların otobüs ve taksilere çarptığı görülüyor.

Kraliyet atları firar etti ortalık birbirine girdi! Polis alarma geçti

Dünya basını, Kraliyet atlarının firarını konuşuyor. Sabah egzersizi esnasında sırtlarındaki askerleri yere fırlattıkları ve kaçtıkları öğrenilen atların İngiltere’nin başkenti Londra’da ortalığı birbirine kattıkları öğrenildi. Londra sokaklarında büyük korku ve panik yaratan bu firarın ardından sosyal medyada da atların cadde ve sokaklardaki görüntüleri konuşuldu. Polisin alarma geçtiği olayda kaçan atların yakalandığı ve olayda 5 kişinin yaralandığı bilgisine yer verildi.

ATLAR FİRAR ETTİ

Olayla ilgili alınan bilgilere göre, Kraliyet Süvari Alayına ait olan atların sabah saatlerinde günlük egzersizlerini yapmak için çıktıkları Hyde Park Kışlası’ndan ayrıldıkları sırada binicilerini sırtlarından fırlatarak firar ettiler. Kaçan atların caddelerdeki araçlara çarpmasıyla daha da ürkerek tamamen kontrolden çıktıkları öğrenildi. Londra sokakları karışırken vatandaşlar da büyük korku ve panik yaşadı.

kraliyet-atlari-firar-etti-ortalik-birbirine-girdi-polis-alarma-gecti.jpg

OTOBÜS VE TAKSİLERE ÇARPTILAR

Firar eden Kraliyet atları İngiltere’nin başkenti Londra sokaklarını adeta birbirine kattı. Londra sokaklarında başıboş şekilde koşturan ve birinin kana bulanmış halde olduğu görülen atları görenler büyük panik yaşadı. Sosyal medyaya düşen ve kısa sürede gündem olan görüntülerde atlardan birinin bir otobüse çarparak camını kırdığı diğerinin ise siyah bir taksiye çarptığı görülüyor. Yaşananlara şahit olan görgü tanıklarından biri atların sırtındaki askerlerden birinin çığlıklar içinde yere düştüğünü ve çevredekilerin yardımıyla acil servise kaldırıldığını söyledi.

kraliyet-atlari-firar-etti-ortalik-birbirine-girdi-polis-alarma-gecti-001.jpg

POLİS HAREKETE GEÇTİ

Londra polisi ise firar eden atları yakalamak için harekete geçti. Bölgedeki iki yolu da trafiğe kapatan polis, resmi sosyal medya hesabından açıklama yaptı ve ‘Londra’nın merkezinde başıboş dolaşan atların farkındayız. Meslektaşlarımız durumu kontrol altına almak için çalışıyor.’ dedi. Olayla ilgili öğle saatlerinde gelen resmi açıklamada ise ordu ve polisin ortak operasyonu sonucunda kaçan atların yakalandığı ve olayda 5 kişinin yaralandığı bilgisine yer verildi.