Bu hafta OKULLAR 3 GÜN TATİL! MEB açıkladı, öğrenciler sevinçten uçacak

Milli Eğitim Bakanlığı son dakika açıklaması geldi. Bu hafta okullar 3 gün tatil oluyor. Öğrenciler resmen sevinçten havalara uçacak. İşte Okulların tatil olacağı tarihler…

Bu hafta OKULLAR 3 GÜN TATİL! MEB açıkladı, öğrenciler sevinçten uçacak

Milli Eğitim Bakanlığından öğrencilere güzel haber var. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren son dakika kararı duyuruldu. MEB okullarda 3 günlük tatil duyurusu yaptı. İlkokul ortaokul ve lise öğrencilerini ilgilendiren yeni karara göre bu hafta okullar 3 gün tatil edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı Okulların tatil olduğu tarihleri de açıkladı. Peki bu hafta hangi günler okullar tatil?

MEB'DEN ÖĞRENCİLERE 3 GÜNLÜK TATİL MÜJDESİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 günlük tatil müjdesi verildi. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren karar son dakika olarak duyuruldu. İlkokul ortaokul lise ve anaokulları bu hafta 3 gün tatil ediliyor. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler sebebiyle MEB yeni kararlar aldı. Seçimlerin okullarda gerçekleştirilecek olması sebebiyle okullar tatil edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni kararına göre 1 Nisan tarihi tatil olacak. Ancak bunun öncesinde de hafta sonu tatil olması nedeniyle öğrenciler 3 gün dinlenme fırsatı bulacak.

3 GÜNLÜK TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Peki okullarda 3 günlük tatil ne zaman başlıyor? Milli Eğitim Bakanlığı son dakika açıklamasına göre okullarda 3 günlük tatil 29 Mart 2024 tarihi itibarıyla başlıyor. Yani okullar 30-31 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde tatil olacak. 31 Mart'ta yerel seçimlerin okullarda yapılacak olması ve okulların yeniden eğitim öğretime hazırlanması sebebiyle MEB tatil kararı aldı.

HEMEN ARDINDAN ARA TATİL BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan tatil kararının hemen ardından da zaten ara tatil başlıyor. Öğrenciler 3 günlük tatilin ardından 4 gün okula gidecek ve sonrasında ise 9 günlük ara tatil ve bayram tatili başlayacak.