Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredat taslağını açıkladı! Yeni müfredat taslağı giriş sayfası

Yeni müfredat taslağı erişime açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, yeni müfredat taslağını erişime açtı. Yeni müfredat, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait olarak tasarlandı ve taslak bugün yayınlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredat taslağını açıkladı! Yeni müfredat taslağı giriş sayfası

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli yeni müfredat taslağı yayında. Hazırlanan taslağın 1 haftalık askı süreci sonrasında eleştiri, görüş ve öneri ile paylaşımlar doğrultusunda revize edileceği ve son şekline ulaşacağı bildirildi. Hazırlanan yeni taslak için internet sitesi üzerinden 1 hafta boyunca görüş bildirilebilecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugün yayınlanan yeni müfredat çalışmasında Bütünleşik Eğitim Modeli benimseneceğini aktardı. Öğrenciler, hem fiziksel hem psikolojik hem de sosyal olarak desteklenecek. İşte detaylar…

YENİ MÜFREDAT TASLAĞI YAYINLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli yeni müfredat taslağını bugün yayınladı. Yeni taslak, https://gorusoneri.meb.gov.tr adresi üzerinden kamuoyunun görüşüne sunuldu. Bu taslakla ilgili internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den yeni taslakla ilgili aktarılan bilgiye göre, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı verilen müfredatın yalnızca son 1 yılın değil 10 yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olduğu belirtiliyor.

milli-egitim-bakanligi-yeni-mufredat-taslagini-yayinladi-yeni-mufredat-taslagi-giris-sayfasi-001.jpg

1 HAFTALIK ASKI SÜRECİ BAŞLADI

Yeni müfredatın hazırlık sürecinde çok uzun görüş alışverişleri yapıldığı, kamuoyundaki yansımalar üzerinden analizlerde bulunulduğu ve toplantılar düzenlenerek bütün bu birikimin geçen yıl yaz aylarından bir veri olarak alındığı ve bu verilerin sistematik hale getirildiği aktarıldı. Sadece yaz aylarından itibaren bugüne kadar 1000’den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar yapıldığı, 260 akademisyen ve 700’ün üzerinde öğretmenin de bu toplantılara sürekli katıldığı bilgisine yer verildi. Yoğun bir çalışma yürütülen müfredat, bir haftalık askı sürecinin ardından son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve son şekline ulaşacak. Yeni müfredatın yeni eğitim-öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıflarda kademeli şekilde uygulamaya alınacağı da bilgiler arasında yer alıyor.