İntegral müfredattan kaldırıldı! Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli erişime açıldı

Yeni müfredat gündemi uzun süredir tartışılırken Milli Eğitim Bakanlığı, merakla beklenen müfredat taslağını erişime açtı. Tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli yeni müfredat taslağı yayınlandı.

İntegral müfredattan kaldırıldı! Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli erişime açıldı

Sosyal medyanın da en çok konuştuğu ve gündemin ilk sıralarına yerleşen konularından olan yeni müfredat ile ilgili merak edilen tüm detaylar araştırılıyor. Öğrenci ve velilerin yakından takip ettiği yeni müfredat taslağı 1 haftalık askı süreci sonrasında eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve taslağa son şekli verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açılan yeni müfredat taslağında İntegral’in yer almadığı görüldü.

İNTEGRAL TASLAKTA YER ALMADI

Bir süredir gündemde olan ve sık sık tartışılan yeni müfredat ile ilgili bugün önemli bir gelişme yaşandı ve Milli Eğitim Bakanlığı, tüm öğretim kademeleri için müfredat taslağını yayınladı. Tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait yeni müfredat taslağında lise matematiğinde işlenen İntegral’in yer almadığı görüldü. İntegral ile ilgili olarak; ‘Programda halihazırda oldukça sınırlı ve işlem odaklı şekilde sunulan İntegral kavramına yer verilmemiş, limit ve türev kavramları daha kapsamlı şekilde ele alınmıştır’ ifadelerine yer verildi.

MÜFREDATTA YÜZDE 35’LİK SEYRELTME

Mevcut müfredattaki konu yoğunluğuna dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredatı yetiştirmek için haftalık ders saatlerini artırmak yerine konularda sadeleştirmeye gittiklerini söyledi ve ‘Ders saatlerinde bir değişiklik yok. Konularda sadeleşme var. Müfredatta yüzde 35’lik bir seyreltme içine girdik’ dedi.