MEB’den Taze Müjde! O Tarihte Okullar 3 GÜN Tatil

Milli Eğitim Bakanlığı son dakika açıkladı. Okullarda 3 günlük tatil kararı alındı. Peki Okullar ne zaman tatil olacak?

MEB’den Taze Müjde! O Tarihte Okullar 3 GÜN Tatil

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere taze Müjde geldi. Okullarda 3 günlük tatil sürprizi var. Akşam saatlerinde yapılan Açıklama ile okullarda 3 günlük tatil tarihi duyuruldu. Peki Okullar ne zaman tatil olacak? Okullarda seçim tatili var mı?

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere 10 gün kala Milli Eğitim Bakanlığından da sürpriz bir açıklama geldi. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yeni karar doğrultusunda okullar 3 gün tatil edildi. Bakanlık bir son dakika duyurusu yaparak 3 günlük tatil tarihini de açıkladı. Peki okullarda seçim tatili ne zaman başlıyor? Okullarda 3 günlük tatil ne zaman?

MEB'DEN OKULLARDA 3 GÜNLÜK TATİL MÜJDESİ

Milli Eğitim Bakanlığı son dakika açıklaması yaparak 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler nedeniyle okullarda 3 günlük tatil müjdesini duyurdu. 31 Mart yerel seçimleri pazar gününe denk geliyor ve oy kullanma işlemleri de okullarda gerçekleşecek. Ancak okulların yeniden eğitim öğretime hazırlanması Kolay olmayacak. Bu sebeple Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda 1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi. Öğrenciler hafta sonu tatilinin de birleşmesi ile birlikte 3 günlük tatilin keyfini çıkaracak.

OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

Öğrenciler 1 Nisan tarihinde kısa süreli de olsa bir tatil ve dinlenme keyfi bulacak ve hemen ardından da ikinci ara tatil gelecek. 2024 Nisan ara tatili Bayram tatilinin de birleşmesiyle birlikte 9 gün olacak. 6 nisan Cuma günü okullarda ikinci ara Tatil başlayacak.