Öğrenciler dikkat! LGS başvuruları bugün bitiyor

Milli Eğitim Bakanlığı son dakika açıklaması yaparak öğrencileri uyardı. LGS başvuruları bugün sona eriyor.

Öğrenciler dikkat! LGS başvuruları bugün bitiyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 Haziran tarihinde yapılacak olan liselere geçiş sistemi kapsamındaki merkezi sınav başvuruları için son dakika açıklaması geldi. 2023-2024 eğitim öğretim yılı sonunda gerçekleşecek olan LGS sınavına başvurular bugün sona eriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılı sonu LGS Sınavı 2 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Bakanlık bir son dakika açıklaması yaparak hala başvurusunu tamamlamayan öğrencileri uyardı. 2 Haziran'da gerçekleşecek sınav için başvuru işlemleri bugün sona eriyor. O sebeple öğrencilerin başvurularını Bugün mesai bitinin bine kadar tamamlamaları gerekiyor.

Bu yıl gerçekleştirilecek olan LGS sınavının kapsamı matematik, Türkçe, Atatürkçülük, inkılap tarihi, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ile fen bilimlerini içerecek şekilde belirlendi. Başvurusunu tamamlayan öğrenciler 24 Mayıs’tan itibaren elektronik ortamda giriş belgelerini alabilecek. 2 Haziran'da gerçekleşecek olan LGS sınavının sonuçları ise 28 Haziran 2024 tarihinde duyurulacak.