Öğrencilere müjde! Bugünden itibaren okullar 3 gün tatil

Milli Eğitim Bakanlığından öğrencilere son dakika müjdesi geldi. Bugünden itibaren okullarda 3 günlük tatil başladı. MEB son dakika okul tatili açıklaması ve detaylar haberimizde…

Öğrencilere müjde! Bugünden itibaren okullar 3 gün tatil

MEB’den öğrencilere son dakika müjdesi verildi. 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde dolayısıyla tatil müjdesi geldi. Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci 3 günlük tatile başlıyor. Bugün son ders zilinin çalması ile birlikte okullarda seçim tatili başlayacak. Peki hangi günler okullar tatil?

Milli Eğitim Bakanlığı son dakika açıklaması yaparak okullarda Bugünden itibaren 3 günlük tatilin başlayacağını duyurdu. İlkokul ortaokul ve lise öğrencileri bugün son ders zilinin başlamasıyla birlikte tatile çıkıyor. Hafta sonu tatili ile birlikte 1 Nisan seçim tatilinin de birleşmesi ile beraber 3 günlük tatil başlıyor.

1 NİSAN'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Türkiye, 31 Mart Pazar günü yerel seçimler için sandık başına gidecek. Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleşecek olan seçimler okullarda kurulan sandıklarda yapılacak. Bu sebeple Milli Eğitim Bakanlığı bir karar alarak 1 Nisan Pazartesi günü de Okulların tatil edilmesine karar verdi. Yani Bugün itibarıyla hafta sonu Tatile çıkacak olan öğrenciler Pazartesi günü de okula gitmeyecek. Böylece okullar 3 günlük tatile girmiş olacak.

OKULLARDA 2024 2. ARA TATİL NE ZAMAN?

Bu hafta okullarda sadece 4 gün ders işlenecek. Çünkü 5 Nisan Cuma günü son ders zilinin çalması ile birlikte ara tatil başlıyor. Aynı zamanda bu yıl ara tatil Bayram tatilini de kapsıyor. 1 Nisan Pazartesi gününün tatil edilmesi ile birlikte Önümüzdeki hafta sadece 4 gün okula gidecek olan öğrenciler şimdiden tatil havasına girdi. Hem seçim tatili hem de ara tatil ile birlikte öğrenciler dinlenme fırsatı bulacak.