ÖSYM YKS geç başvuru tarihi! YKS için 2. geç başvuru hakkı geldi

Üniversite adaylarının katılım sağlayacağı YKS sınavı ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. YKS sınavına başvuru yapamayan adaylar için ikinci geç başvuru hakkı tanındı. Haziran ayında gerçekleştirilecek sınav için 2. geç başvuru hakkı geldi.

ÖSYM YKS geç başvuru tarihi! YKS için 2. geç başvuru hakkı geldi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili yaşanan yeni gelişme gündemde. ÖSYM tarafından düzenlenen YKS sınavı için geç başvuru hakkı 5-7 Mart tarihlerinde sona ermişti. Başvuru sürecini kaçıranlar adaylar için bir şans daha tanındı. YKS sınavı için 2. geç başvuru hakkı geldi. İkinci geç başvuru hakkı ile ilgili merak edilenler araştırılıyor. Çeşitli sebeplerden dolayı başvuru sürecini kaçıran öğrenciler için yeni bir fırsat olan ikinci geç başvuru tarihleri araştırılıyor. Peki, YKS 2. geç başvuru var mı? YKS 2. geç başvuru ne zaman son? İşte YKS ikinci geç başvuru tarihleri ve tüm detaylar…

GEÇ BAŞVURULAR SONA ERMİŞTİ

8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan YKS sınavı ile ilgili tüm gelişmeler yakından takip ediliyor. Üniversite sınavına katılım sağlayacak olan adaylar başvuru süreci ile ilgili merak edilenleri araştırıyor. YKS başvuruları 1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında tamamlanmıştı. Bu tarih aralığında başvurularını tamamlayamayan adaylar için geç başvuru süreci başlamıştı. YKS geç başvuruları 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında alınmıştı. Çeşitli sebeplerden dolayı geç başvuruları da kaçıran adaylar içi yeni bir fırsat doğdu. YÖK, YKS sınavı için 2. geç başvuru hakkı tanıdı.

osym-yks-gec-basvuru-tarihi-yks-icin-2-gec-basvuru-hakki-geldi.jpg

YKS 2. GEÇ BAŞVURU SON TARİH 2024

YÖK, 8-9 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan YKS sınavına katılım sağlayacak olan üniversite adayları için ikinci geç başvuru hakkı verdi. Bu kapsamda YÇK tarafından yayımlanan ve yurt dışındaki üniversitelere kayıt olmak isteyen Türk öğrencilere YKS’ye girme şartı getiren yönetmelik dolayısıyla mağduriyet yaşanmaması için tanınmış olan ikinci geç başvuru işlemleri 25-28 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.