SON DAKİKA okullar tatil edildi

Türkiye genelinde seçimin ertesi günü olan 1 Nisan 2024 Pazartesi günü okulların tatil olmasına karar verildi. 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonraki gün olan 1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi.

SON DAKİKA okullar tatil edildi

Yaklaşan 31 Mart Yerel Seçimleri gündemdeki yerini korurken okulların akıbeti de belli oldu. Seçimden sonraki gün okullar açık olacak mı, okula gidilecek mi soruları öğrenciler tarafından merak ediliyordu. Merak edilen bu sorular yanıt buldu ve seçimin ertesi günü olan 1 Nisan'da okullar için tatil kararı açıklandı. 1 Nisan 2024 Pazartesi günü Türkiye genelinde okullar tatil edildi. İşte detaylar...

MEB'E BAĞLI TÜM OKULLAR TATİL EDİLDİ

Yerel Seçimler için sandık günü yaklaşıyor. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlerle ilgili tüm merak edilenler araştırılırken öğrenciler ve veliler seçimin ertesi günü olan 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı, seçim sonrası okullar tatil mi sorularına yanıt arıyordu. Beklenen açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Yerel Seçimleri nedeniyle 1 Nisan'da okulların tatil edildiğine dair resmi yazıyı Valiliklere gönderdi. Alınan bu kararla 1 Nisan tarihinde MEB'e bağlı tüm okullar tatil olacak.

OKULLAR 2 NİSAN SALI GÜNÜ AÇILACAK

Eğitim kurumlarında Yerel Seçimler dolayısıyla sandıklar kurulacağı ve oy kullanma işlemlerinin gerçekleştirileceği vurgusu yapılan yazıda, oy sayım sürecinin geç saatlere kadar devam ettiği ve bu durumun da eğitim kurumlarının aynı gün içinde eğitim-öğretime hazır hale getirilmesini engellediğine değinildi ve bu sebeple MEB'e bağlı olan eğitim kurumlarının eğitim-öğretime hazırlık aşamasında olmaları bakımından 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edildiği duyuruldu. Okullar 2 Nisan 2024 Salı günü açılacak.