4A-4B-4C Emeklileri Dikkat! Maaşınızı Eksik Almayın, e-Devlet'ten Kontrol Edin

Emekli maaşı alanlar dikkat. Bayram sonrası maaşların eksik yatmaması için hemen e-Devlet’ten bunu yapın.

4A-4B-4C Emeklileri Dikkat! Maaşınızı Eksik Almayın, e-Devlet'ten Kontrol Edin

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş son dönemlerde hem maaş detaylarını hem de emeklilikle ilgili tüm ayrıntıları e-devlet aracılığıyla öğrenebiliyor. E-devlet Platformu birçok işlemi kolaylaştırdığı gibi emekli vatandaşlara da bilgi akışı sağlamak açısından son derece önemli. Özellikle bayram sonrasında eksik maaşı almak istemeyen emeklilerin hemen e-devlet'ten bunu yapması gerekiyor. Herkes için erişilebilir olan e-devlet aracılığı ile emekli maaşlarınızı sorgulayabilir, hatalı işlem için itirazda bulunabilir ve her ay düzenli olarak kök Maaşın ne kadar olduğunu takip edebilirsiniz. Özellikle bayram sonrası emekliler için önemli uyarı geldi. Eksik maaş almamak için hemen e-devlet'ten bunu yapın.

Türkiye'de son yapılan düzenlemelerle birlikte emeklilik sisteminde önemli değişiklikler oldu. Artık vatandaşlar emeklilik süreçlerini e-devlet üzerinden çok daha şeffaf ve kapsamlı bir şekilde takip edebiliyor. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu da emeklilik için yapılan usulü sözlüklerin önüne geçebilmek amacıyla yeni denetimler yapmaya devam ediyor. Özellikle emekli maaşının kesintiye uğramamasını isteyen vatandaşların hemen e-devlet aracılığıyla hizmet dökümünü kontrol etmeleri gerekiyor. Çünkü hizmet dökümünde yapılan hatalı işlemler nedeniyle vatandaşların emekli maaşları kesiliyor. Hatta o güne kadar ödenen emekli maaşları da faizi ile geri talep ediliyor.

SGK'DAN ÇOK ÖNEMLİ UYARI GELDİ

Sosyal Güvenlik Kurumu son yıllarda sahte emeklilikle mücadele edebilmek amacına denetimleri sıklaştırdı. Bugüne kadar yapılan incelemeler sonucunda 1533 iş yerinde sahte sigorta kaydı tespit edildi. Toplamda 88.455 kişi bu sahtecilik olaylarından etkilendi. Hatta bu kişilerin emeklilik hakları da riske girdi. 201 kişinin sahte sigortalı olduğu da tespit edilirken emekli maaşlarının güvenliği yeniden Gündem oldu.

4a-4b-4c-emeklileri-dikkat-maasinizi-eksik-almayin-e-devletten-kontrol-edin-2.jpg

EMEKLİ MAAŞINI RİSKE ATMAMAK İÇİN NE YAPMALI?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamalar emekliler için adeta bir uyarı niteliği taşıyor. Özellikle SSK ve bağ-kur'lu çalışanların çalışma hayatları sırasında hizmet dökümlerini mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümünde Ş', 'K' ve 'S' harfleri olması halinde Çalışanların derhal başvuru yapması gerektiğini bildirdi. Çünkü bu kodlar emekliliği tehlikeye atıyor. Özellikle hizmet dökümünde ş harfi bulunanların çalıştıkları iş yerine şüpheli iş yeri kategorisinde olduğunu ve sık sık denetime tabi tutulacağını bilmeleri gerekiyor.

EMEKLİ MAAŞINIZ KESİLEBİLİR

Sosyal güvenlik kurumundan yapılan açıklamada emekli maaşı bağlandıktan sonra bile hatalı kod tespit edilmesi halinde emekli maaşlarının kesileceği bildirildi. SGK Bu sebeple vatandaşları uyararak mutlaka e-devlet üzerinden hizmet dökümlerini kontrol etmelerini istedi. Kontrolün ardından da hatalı bir işlem tespit edilmesi halinde SGK'ya itirazda bulunmak gerekiyor. Emeklilik işlemlerinde sahtecilik ve usulsüzlük tespit edilmesi halinde sadece emekli maaşları kesilmekle kalmıyor aynı zamanda o güne kadar ödenmiş emekli maaşlarıyla faizi ile birlikte Geri talep ediliyor. Özellikle son dönemlerde sosyal medyada bu çok bu konuda çok fazla açıklama var. Emekli maaşınızın kesilmemesi ve mağdur olmamak adına derhal hizmet dökümünüzü takip edin ve aksi bir durum tespit etmeniz durumunda mutlaka SGK'ya başvuru yapın.