Aylık 5 bin 100 TL Maaş Yolda! SGK'ya Talimat Gitti

Herkese 5100 TL'lik maaş bağlanacak. Bakanlıktan SGK'ya talimat gitti başvuru şartları belli oldu.

Aylık 5 bin 100 TL Maaş Yolda! SGK'ya Talimat Gitti

Aylık 5 bin 100 TL Maaş Yolda! SGK'ya Talimat Gitti!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir son dakika açıklaması ile milyonlarca vatandaşa yeni maaş müjdesi verdi. Bakanlıktan verilen sosyal yardım ödemelerine bir Yenisi daha eklenirken bu defa o kişiler 5100 TL aylık maaş alma fırsatına sahip olacak. SGK'ya verilen yeni talimatın detayları ortaya çıktı. Her ay 5100 TL maaş alacak kişiler ve başvuru şartları da belli oldu. Son dakika aile Bakanlığı sosyal yardım parası açıklaması ve detaylar haberimizde…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi bir açıklama yaparak SGK'ya talimat verildiğini duyurdu. Yeni sosyal yardım miktarları değişirken aynı zamanda ödeme kapsamında da değişiklik yapıldı. SGK O kişilere her ay 5100 TL maaş bağlayacak. Aile Bakanlığı talimatıyla harekete geçen sosyal güvenlik kurumunun maaş vereceği kişiler ve miktar belli olurken başvuru şartları da açıklandı. İşte SGK'dan 5100 TL'lik maaş ödemesi alabilecek kişiler…

aylik-5-bin-100-tl-maas-yolda-sgkya-talimat-gitti-1.jpg

ÖDEMELER ZAMLI OLARAK YATIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı uzun zamandan beri ihtiyaç sahibi ve dar gelirli olan vatandaşlara sosyal yardım ve destek fırsatı sunuyor. Geçim sıkıntısı yaşayan milyonlarca vatandaş daha her ay düzenli olarak sosyal yardım almaya hak kazanıyor. Ocak 2024 itibariyle dar gelirli kişilere verilen sosyal yardım ödemelerine %50 oranında zam yapıldı.

Bakanlık tarafından yapılan Açıklama ile birlikte sosyal yardım ödemelerinde kapsam genişletildi aynı zamanda pek miktarı da arttırıldı. Son dönemlerde asan enflasyon nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlar için Bakanlığın bu desteği rahat bir nefes alma fırsatı sunuyor.

aylik-5-bin-100-tl-maas-yolda-sgkya-talimat-gitti-2.jpg

O KİŞİLERE 5100 TL MAAŞ BAĞLANIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın son dönemlerde verdiği sosyal yardım paraları da enflasyon karşısında vatandaşa yetersiz gelmeye başlamıştı. Bakanlık yeni bir karar alarak verdiği yardım miktarlarını arttırdı. Özellikle Kronik hastalıklarla mücadele eden vatandaşlara verilen sosyal yardım ödemesi 5100 TL'ye yükseldi.

Kronik hastalığı olan ve yardıma muhtaç olan vatandaşlar başvuru yapmaları halinde devletten her ay 5100 TL'lik sosyal yardım parası yani maaş alabilecek. Milyonlarca kişiyi kapsayan ödemelerin başvuruları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına ya da e-devlet aracılığıyla yapılacak.

aylik-5-bin-100-tl-maas-yolda-sgkya-talimat-gitti-3.jpg

SAĞLIK RAPORUNU BEYAN ETMEK YETERLİ

Aile Bakanlığı tarafından sağlanacak olan bu yardımdan yararlanmak isteyenler sadece tam teşekküllü bir hastaneden aldıkları sağlık raporunu beyan ederek ödeme almaya hak kazanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aynı zamanda bu hastaların yaşadığı hanelere de ek %5 sosyal yardım imkanı sunuyor. Böylelikle Kronik hastalığı bulunan kişilerin yaşadığı haneye çifte sosyal yardım ödemesi verilmiş oluyor.