Emekliye Refah Payı Sürprizi! O Tarihte Geliyor

Emekli maaşı alanlara refah payı sürprizi. Bakan Vedat Işıkhan, tarihi açıkladı.

Emekliye Refah Payı Sürprizi! O Tarihte Geliyor

Emekliye Refah Payı Sürprizi! O Tarihte Geliyor - Milyonlarca emekli ara zam beklentileri sonrası hayal kırıklığı yaşadı. Seçim öncesi yapılmayan zam seçim Sonrasında da gelmiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konu ile ilgili dün önemli açıklamalarda bulundu. Emekliye ilave Zam konusunda bir hazırlık olmadığını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, aynı zamanda asgari ücrete de ara zam yapılmayacağını söyledi. Ancak Temmuz ayında emeklilere zam müjdesi verildi. Bakan Vedat Işıkhan sürpriz bir açıklama yaparak emeklilerin refahının arttırılmasına ilişkin özel bir düzenleme hazırlığı olduğunu bildirdi. Az önümüzdeki günlerde düzenlemenin özel bir lansmanla duyulacağını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, emeklileri destekleyen ve onlara ayrıcalık tanıyan bir program olduğunu ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, dün kameralar karşısına geçerek beklenen emekli ve asgari ücret zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücrete Bu yıl ara zam yapılmayacağını belirten Vedat Işıkhan, emekliler için ise enflasyon artışının Temmuz ayında maaşlara yansıyacağını duyurdu. Emekliler için yeni bir destek paketi hazırlığı olduğunu da belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, bu konuda 15-20 gün içinde özel bir lansman yapılacağını ve emekliye ayrıcalık tanıyan düzenlemelerin hayata geçeceğini açıkladı. Peki emekliye yeni düzenlemeler neler? İşte detaylar…

EMEKLİ MAAŞLARINA İLİŞKİN YENİ DÜZENLEME YOK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, emekli maaşlarına yönelik yeni bir düzenlemenin gündemde olmadığını açıkladı. Temmuz ayında enflasyon farklarının maaşlara yansıtılacağını belirtti.

emekliye-refah-payi-surprizi-o-tarihte-geliyor-1.jpg

EMEKLİLERİN REFAHI ÖNCELİKLİ SORUMLULUK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin refah seviyesinin artırılmasının kendisi için temel bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Bakan, ekonomik refahın yanı sıra sağlık ve diğer yaşam boyutlarına da odaklanacaklarını belirtti. Yapılacak olan düzenlemelere ilişkin Bakan Işıkhan’dan bir açıklama gelmedi. Ancak son günlerde konuşulan emekli kartı uygulamasının yeni dönemde hayata geçeceği tahmin ediliyor. Bakan Vedat Işıkhan, yeni düzenlemelere ilişkin lansman toplantısının 15-16 gün içinde yapılacağını dile getirdi. Yani Mayıs başında emekliler için güzel müjdeler gelebilir.

ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAM BEKLENTİSİ REDDEDİLDİ

Işıkhan, asgari ücretle ilgili ara zam beklentilerine kapıları kapattı. Mevcut sürecin, başlangıçta alınan kararlar doğrultusunda devam edeceğini ifade etti. Emekli maaşlarının, Temmuz ayında yapılacak enflasyon ayarlamasıyla güncelleneceğini duyurdu.

emekliye-refah-payi-surprizi-o-tarihte-geliyor-2.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI VE TEMMUZ AYI BEKLENTİLERİ

En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması konusunda beklentilere değinen Işıkhan, en düşük emekli aylığının şu an 10 bin lira olduğunu söyledi. Temmuz ayında enflasyon ve sözleşmelerden kaynaklanan farkların, emekli aylıklarına yansıtılacağını tekrarladı.