En Düşük Emekli Maaşına 2'Lİ ZAM! SSK ve Bağ-Kur Emekliler Sevindirici Haberi Aldı

SSK ve Bağ-Kur emeklisine zam müjdesi geldi. En düşük emekli maaşına 2’li zam geliyor. İşte emekliye zam tarihi ve detaylar…

En Düşük Emekli Maaşına 2'Lİ ZAM! SSK ve Bağ-Kur Emekliler Sevindirici Haberi Aldı

En Düşük Emekli Maaşına 2'Lİ ZAM! SSK ve Bağ-Kur Emeklileri Sevindirici Haberi Aldı!

En düşük emekli maaşı zammı milyonlarca emeklinin gündeminde. Ocak ayı itibarıyla emekli maaşlarına yüzde 49.25 oranında zam yapılmış en düşük emekli maaşı ise 10.000 TL'ye yükselmişti. Ancak Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durum sebebiyle emeklilere yetersiz gelen bu zamlar geçim sıkıntısını da beraberinde getirdi. Açlık sınırı 16.000 TL olarak açıklanırken milyonlarca emekli bu sınırında altında yaşamak zorunda kalıyor. Emekli maaşı alanlar şimdi gözünü Temmuz ayında yapılacak zamlara çevirdi. Yüksek zam beklentisi hala devam ederken en düşük emekli maaşı için 2’li zam formülü ortaya çıktı. Peki en düşük emekli maaşına ne kadar zam gelecek? En düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Emekli maaşı alan 17 milyona yakın vatandaş için Ocak 2024 zam döneminde yapılan zam oranı yüzde 49.25 olmuş en düşük emekli maaşı ise 10.000 TL olarak açıklanmıştı. Emekliler Ocak ayında yapılan zamlara sevinse de Enflasyonun düşmemesi ve aynı zamanda Hayat bağlılığının da giderek yükselmesi sebebiyle zor günler geçiriyor. Seçim öncesinde emeklilerin ilave zam beklentisi vardı. Ancak hükümet bu konuda net bir tavır koyarak zam yapılmayacağını duyurdu. Şimdi ise gözler Temmuz ayında yapılacak zamma çevrildi. Özellikle en düşük emekli maaşı ne kadar olacak sorusu yanıt bekliyor. En düşük emekli maaşı ile ilgili yeni zam tahminleri gündemde. İşte temmuzda en düşük emekli maaşına yapılması beklenen zam senaryoları…

en-dusuk-emekli-maasina-2li-zam-ssk-ve-bag-kur-emeklileri-sevindirici-haberi-aldi-1.jpg

EMEKLİLER HEM ENFLASYON HEM DE REFAH PAYI ZAMMI BEKLİYOR

2024 Temmuz emekli maaş zammı için geri sayım başladı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon verileri doğrultusunda emekli maaşlarına Temmuz ayında yeni bir artış yapılacak. Buna ek olarak emeklilere refah payı zammı verilmesi de gündemde. Ancak bu Temmuz ayında refahta verilip verilmeyeceği henüz kesinleşmedi.

en-dusuk-emekli-maasina-2li-zam-ssk-ve-bag-kur-emeklileri-sevindirici-haberi-aldi-2.jpg

EMEKLİYE YENİ DESTEK PAKETLERİ HAZIRLANDI

Türkiye'de 16 milyon emekli vatandaş açlık sınırının altında yaşamak zorunda kalırken hükümet yeni bir adım atarak emekliler için yeni destek paketleri hazırladı. SSK Bağ-kur 4C emeklisi olan vatandaşlar belli kriterler doğrultusunda bu desteklerden yararlanabilecek. Emekliye yönelik yeni destek paketleri ise şöyle:

- Ulaşım, iletişim ve alışveriş desteği

- Belediye hizmetlerinde indirimler

- Enerji ve kira desteği

- Finansal ve tatil destekleri gibi birçok önlem açıklanacak.

en-dusuk-emekli-maasina-2li-zam-ssk-ve-bag-kur-emeklileri-sevindirici-haberi-aldi-3.jpg

TEMMUZDA EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA 2 AYRI SENARYO VAR

Emekliler heyecanla Temmuz ayında maaşlara yapılacak zamları bekliyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 6 aylık enflasyon beklentisini Geçtiğimiz günlerde açıkladı. Buna göre 6 aylık enflasyon yüzde 25.47 civarında olacak. SSK ve bağ-kur emeklilerinin de enflasyon zammı olarak benzer bir rakam alması bekleniyor. En düşük emekli maaşı zammı ile ilgili ise 2 farklı senaryo var.

Temmuzda beklenen en düşük emekli maaşı zammı 6 aylık enflasyon oranında yapılırsa yeni en düşük emekli maaşı 12.500 TL seviyesine yükselecek. Ancak yıllık enflasyon beklentisi üzerinden hesaplama yapılması halinde en düşük emekli maaşı 13.500 TL ile 14.000 TL arasında yükselebilir. Şu an için bu rakamlar kesin değil Temmuz ayının ilk haftasında kesinleşecek.