Kamuda tasarruf tedbirleri 2024! 1000 araç satılacak

Kamuda tasarruf dönemi başlıyor. 2024 yılında kamuda tasarruf tedbirlerinin neler olduğu ve nasıl bir uygulama yapılacağı merak edilirken kamuda tasarruf dönemi için köklü adımlar atıldığı belirtiliyor. İlk etapta araç satışı yapılacağı belirtildi.

Kamuda tasarruf tedbirleri 2024! 1000 araç satılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da açıklamalarında özellikle vurgu yaptığı kamuda tasarruf dönemi başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de sık sık dikkat çektiği kamuda tasarruf döneminde nasıl tedbirler uygulanacağı merak ediliyor. Kamuda tasarruf, araçlardan başlayacak. İlk etapta 1000 aracın satılacağı iddia ediliyor. Ayrıca sözleşme bittiğinde yeni kiralama da yapılmayacak. Bunun yanında zorunlu olmayan servisler kalkacak ve onun yerine otobüs-metro kartı verilmesi devreye girecek. İşte kamuda tasarruf tedbirleri ile ilgili detaylar…

KAMUDA TASARRUF İÇİN KÖKLÜ ADIMLAR ATILIYOR

Sık sık gündeme gelen kamuda tasarruf dönemi ile ilgili merak edilenler yanıt buluyor. Hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in sık sık dikkat çektiği kamuda tasarruf ile ilgili köklü adımlar geliyor. Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında ilk etapta kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç fazlası olarak belirlediği 1000 araç hızla satılacak. Araçların iki parti halinde satılacağı belirtiliyor. Ayrıca zorunlu olmayan tüm servisler de kaldırılacak ve onun yerine çalışanlara ulaşım kartı verilecek.

KAMUDA ARAÇ KİRALAMALARINA SON

Tasarruf dönemi için atılacak adımlardan biri de araç kiralamaları olacak. Kamudaki araç kiralamalarına da aşamalı olarak son verilecek. Bu doğrultuda sözleşmesi bitenlerin yerine yeni kiralama yapılmaması planlanıyor. Atılacak olan bu adımla araç sayısında bir azalma gündeme gelmesi bekleniyor.

kamuda-tasarruf-tedbirleri-2024-1000-arac-satilacak.jpg

KAMU ÇALIŞANLARINA OTOBÜS-METRO KARTI VERİLECEK

Kamuda zorunlu olmayan tüm servisler iptal edilecek. Kamu personelinin mağduriyet yaşamaması için de alınacak tedbirler var. İhtiyaç olması durumunda kamu çalışanlarına otobüs-metro kartı verilecek. Öte yandan geç saate kadar çalışması ve nöbet tutması gereken kamu personelinin ise tek tek değil, toplu olarak evlerine bırakılması uygulamasına geçilecek. Bu uygulama ile kamu araçları tek bir havuzda toplanacak ve ihtiyacı olan buradan araç isteyebilecek. Uygulanacak bu sistem ile bir aracın tek kişiyi bırakması yerine 3-4 kişiyi aynı anda bırakması sağlanmış olacak. Bu şekilde de hem araç hem de yakıt tasarrufu yapılacak.

kamuda-tasarruf-tedbirleri-2024-1000-arac-satilacak-001.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyareti sonrasında Türkiye’ye dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlamış ve kamuda tasarruf döneminin sinyalini vermişti. Kamuda tasarruf tedbirleri ile ilgili önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Tasarruftan kamuda gereksiz harcamaların ortadan kaldırılması, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması anlaşılmalıdır. Yani bundan farklı bir şey anlaşılmamalı. Bütçelerin buna göre revize edilmesi için bizler de şu anda bir çalışma yapıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız tasarruf adımlarını takip edecek. Resmi taşıt kullanımlarından haberleşme giderlerine, temsil, tören, ağırlama hizmetlerinden demirbaş alımlarına kadar tüm harcamalar gözden geçirilecektir. Gerçek ihtiyaçlar tespit edilip ihtiyaç dışı harcamaların önü kesilecek. Milletimizin refahını artırmak için tasarruf tedbirleri almak durumundayız.’ demişti.