Kar yağışı beklenen iller! Kritik uyarı az evvel geldi

Meteoroloji 19 Mart 2024 hava durumu tahminleri Az önce yayınlandı. Bazı illerde kar yağışı beklentisi var. Peki bugün hava nasıl olacak? Hangi illerde kar yağışı bekleniyor?

Kar yağışı beklenen iller! Kritik uyarı az evvel geldi

Meteoroloji 19 Mart 2024 hava durumu tahminleri son dakika duyuruldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre bazı illerde kar yağışı bekleniyor. Yurdun büyük bölümündeyiz ve sağanak yağış etkili olacak. Peki hangi illerde kar bekleniyor? İstanbul'a kar yağacak mı? Bugün hava nasıl olacak?

19 MART SALI METEOROLOJİ HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 19 Mart 2024 salı bugün hava durumu tahminlerini yayınladı. Türkiye genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde olacak. İstanbul'da hava 15 derece sıcaklıkla yazdan kalma bir gün gibi olurken Ankara'da da yine 15 derece sıcaklıkta ekleniyor. İzmir'de ise bugün hava sıcaklığı 18 dereceye kadar yükselecek.

KAR YAĞIŞI UYARISI YAPILAN İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi için ise kar yağışı uyarısı yapıldı. Bu bölgelerin yüksek kesimlerinde Karla Karışık Yağmur ve kar beklendiği belirtilirken özellikle Çığ tehlikesine karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

19 MART BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

19 Mart meteoroloji hava durumu tahminlerine göre bugün yurdun Güney ve doğusu yer yer çok bulutlu olacak. Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık olacak.

Bugün beklenen sağanak yağışlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli olacak. Özellikle yağmur ve sağanak şeklindeki görülecek yağışların deprem bölgesinde etkili olacağı tahmin ediliyor. O sebeple bu bölgelerde yaşayanların yağış sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.

Ayrıca Marmara ve Ege Bölgesi'nde bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görülebilir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle trafiğe çıkacak sürücülere uyarıda bulundu.